judo Zuid-West Nieuws

Denise de Korte wint zilver op NK

www.judozuidwest.nl
Op het NK U18 deden op Paaszaterdag in Leek Jarno Bouwmeester, Denise de Korte en Zoïe Moerman van JudoGoes mee. Lein Mulder kon door een in Bremen opgelopen blessure niet meedoen.
 

Denise de Korte in -70kg - ZILVER
Denise had een prima dag vandaag, die eindigde met een mooie zilveren medaille. Ze lootte de eerste ronde vrij. In de tweede voorronde versloeg ze Kayleigh Smit. Denise scoorde eerst een waza ari met een voetveeg. en liet haar tegenstander aftikken met een armklem. In de kwartfinale tegen Rianne Wolters opende Denise direct met een yuko score voor een ippon seoi nage. Wolters probeerde het nog wel maar Denise bleef goed controleren en scoorde vlak voor tijd nog een ippon met een schouderworp. De halve finale tegen Renee van Harselaar werd een spannende strijd.  Denise kwam een shido voor, werd weer gelijk, kwam weer voor, werd weer gelijk omdat Denise buiten mat stapte. Deze laatste werd weer gegeven aan Renee omdat zij Denise naar buiten duwde. Denise kreeg er nog 1 bij omdat ze ongeoorloofd naar de grond ging. Uiteindelijk bleef de stand op 3-2 staan in het voordeel van Denise. Nu de finale tegen de favoriete Margit de Voogd. Denise begon heel goed, scoorde bijna met een beenworp en kon lang uit de sterke pakking van Margit blijven. Denise kwam nog een shido voor maar toen was het gebeurd. Margit scoorde een yuko en daarna nog een ippon met een o uchi gari. Een teleurgestelde Denise direct na de wedstrijd. Maar ze kan terug kijken op een goede wedstrijddag met een verdiende tweede plaats op het NK.

Zoïe Moerman in -52kg
Zoïe won in de voorronde van Savannah Luttje met ippon voor een fraaie o soto gari. Daarna moest ze tegen de kampioen van 2014 bij U18 en U 21, Ilse Buren. Zoïe toonde geen ontzag en streed voor wat zij waard was. Een shido in het voordeel van Zoïe bracht haar in de kwartfinale. Esmee van Schaardeburg bleek hier met een ippon te sterk voor Zoïe. In de eerste herkansing won Zoïe van Marlynn Martens met een shido. Sem van Dun dwong Zoïe in de volgende ronde tot overgave met een verwurging. In haar eerste jaar U18 een prima 7e plaats.

Jarno Bouwmeester -55kg
In het sterke -55 gewicht moest Jarno tegen Lennart van Koersveld. Het werd een gevecht waar Jarno uiteindelijk met 4 shido`s verloor. In de eerste ronde van de herkansing tegen Petros Reinders gaf het zelfde beeld. Beiden streden maar konden niet scoren. Jarno won uiteindelijk met 4 shido`s. In de tweede ronde van de herkansing was het weer een fel strijdende Jarno die met 3 shido`s voor en 4 shido`s tegen verloor. Goed gestreden in -55kg klasse op zijn eerste NK U18 in deze klasse.
Lein Mulder -55kg, geblesseerd afwezig, na een ongelukkig val in Bremen, thuis werkend aan zijn herstel.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven