Selecties

Algemeen
JudoGoes heeft als doel alle judoka's op hun eigen niveau te laten deelnemen aan lessen, examens, wedstrijden en andere activiteiten. Voor alle leden organiseren we verschillende recreatieve activiteiten en clubwedstrijden.

Wedstrijdjudo
Ook willen we wedstrijdjudoka's de mogelijkheid bieden het maximale uit hun carrière te halen. Hiervoor bieden we naast de lessen extra wedstrijdtrainingen, randori trainingen, gaan we naar stages, begeleiden onze trainers en oudere wedstrijdjudoka's de judoka's op toernooien en hebben we een samenwerking met het Budokan Rotterdam in Hoogvliet en de Judo Bond Nederland. 
Dit alles zorgde er de laatste jaren voor dat onze jeugdige judoka's de aansluiting kregen bij de (inter)nationale top. Met 25 individuele NK medailles voor onze jeugd in de periode 2010-2015 en een veelvoud op (inter)nationale toernooien doen we echt mee. De vijfde plaats van Chantal Walhout op het EK tot 17 jaar bevestigde in juni 2012 dat de ingezette weg de juiste is. Inmiddels stond zij ook in 2013 (7e) en 2014 (5e) op het EK. Ook Mauk Moerman was in 2014 in Athene EK U18 deelnemer. Deze resultaten willen we graag zo houden en daarom werkt JudoGoes structureel aan een hoger niveau via verschillende selecties. 

Opzet
Met ingang van 2013 zijn we gestart met wedstrijdselecties judo. In de categorieën U10 jaar, U12 jaar, U15 jaar, U18 jaar, U21 jaar en ouder worden judoka's benaderd om deel uit te gaan maken van de wedstrijdgroep in deze leeftijd. De judoka's gaan afhankelijk van hun leeftijd meer samen trainen en ook gezamenlijk naar dezelfde wedstrijden. Op deze manier kunnen we de opleiding van de judoka's beter begeleiden en zal ook de onderlinge band tussen judoka's, trainers en ouders nog meer toenemen.

Algemene eisen
 • Voldoen aan aantal trainingen in de week
 • Lid van de JBN
 • Eigen rode en witte wedstrijdbanden
 • In het bezit van een JudoGoes trainingspak
 • Deelnemen aan alle JudoGoes clubwedstrijden
 • Deelnemen aan extra randori trainingen
 • Verzorgen van noodzakelijke extra eigen conditionele trainingen
 • Deelnemen aan stages
 • Deelnemen aan de door de club geplande externe wedstrijden
 • Deelname aan de sponsoractie
Natuurlijk zijn trainingseisen, stages etc. afhankelijk van de leeftijd van de judoka. Voor meer inhoudelijke informatie stuur je een mail naar André van Meerkerk

Voordelen
 • Een duidelijkere lijn in de opleiding van de wedstrijdjudoka's
 • Meer zicht op de ontwikkeling van de wedstrijdjudoka's (talentontwikkeling)
 • Verhoging van het niveau door intensievere begeleiding
 • Deelname aan wedstrijden die passen bij het niveau van de judoka
 • Bezoeken van wedstrijden met jouw wedstrijdgroep waardoor de samenhorigheid en motivatie toeneemt.
Elke judoka krijgt als deelnemer van de selectie elk seizoen een shirt of rugembleem. Judoka's die gedurende het seizoen instromen krijgen dit shirt pas het eerstvolgende seizoen.

Bekostiging
JudoGoes kan een groot deel van de bekostiging van de jeugdselecties betalen uit eigen middelen. Omdat steeds meer judoka’s moeten gaan deelnemen aan wedstrijden en stages in het buitenland (JBN verplichting vanaf de -18) en we deze ook optimaal willen begeleiden vanuit JudoGoes nemen de kosten voor de vereniging jaarlijks toe.

Daarom zijn we, om extra financiële middelen te creëren, met ingang van 2013 gestart met het formeren van een TopJudoGoes Business Club. Hierdoor kunnen we onze judoka’s betere faciliteren en blijven zorgen voor een optimale begeleiding. Het streven is om bedrijven en particulieren te vinden met een hart voor JudoGoes. Door een jaarlijks financiële bijdrage aan de TopJudoGoes Business Club laten zij zien dat wedstrijdsport op niveau en topsport bij JudoGoes mogelijk is.

Enthousiaste ouders die deel willen gaan uitmaken van de commissie TopJudoGoes Business Club of met hun bedrijf willen deelnemen aan de Business Club kunnen reageren bij de penningmeester Hilde Theulen

Ook de judoka’s uit de diverse selecties dragen hun steentje bij door jaarlijks vol enthousiasme hun eigen sponsorbijdrage bij elkaar te verzamelen. Dit doen ze door voor €50 actief loten te verkopen (15 stuks) tijdens de Grote Clubactie. Het bedrag is ook terug te verdienen door je eigen persoonlijke sponsor te zoeken. Deze wordt dan vermeld in de Club van 50 of bij een hoger bedrag in de TopJudoGoes BusinessClub. 

De huidige selecties vind je op 'de pagina trainingsgroepen

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven