Geschiedenis JudoGoes

De Budovereniging JudoGoes is in augustus 2006 opgericht om voortzetting van de judolessen, die bij het fitnesscentrum Capital Sports Goes stopten, voor de judoka’s te kunnen garanderen. De initiatiefnemers van deze stap waren Marco Bobeldijk, Edwin van Ingen, Toon van Meel, André van Meerkerk en Cor Moerman. Twee van de vijf hebben momenteel nog steeds een functie in het bestuur van de club. De vereniging kocht een eerste eigen mat van 160m2 en startte met lessen op drie dagen in de gymzaal van het Edudelta College aan het Stationspark in Goes-Zuid. 
 
Begin 2009 werd JudoGoes door ouders van judoka’s uit Rilland benaderd of we daar judolessen wilden komen geven. De in Rilland gevestigde judoclub hield, door het overlijden van de trainer, op te bestaan. Nikki van Meel en Pim van Meerkerk zijn op deze tweede locatie tijdens hun opleiding gestart met lesgeven.
 
In september 2010 heeft Judo-Ryu van Schaik zich aangesloten bij JudoGoes. Jessica van Schaik stond er, na het overlijden van haar vader en grondlegger van de club Johan van Schaik, organisatorisch alleen voor. Na het opgaan in JudoGoes kan Jessica weer alle energie stoppen in dat wat ze graag doet nl. “judoles geven”.
Voor JudoGoes betekende deze stap dat er maar liefst drie locaties bij kwamen. Naast de lessen in Goes-Zuid en Rilland waren er nu ook lesssen in ‘s-Heerenhoek, Middelburg en Vlissingen.
 
De laatste grote stap die de vereniging nam was het sluiten van een langdurige overeenkomst met het Sportpunt Zeeland (sinds 2014 Omnium) in Goes. Hier werd een vast dojo gebouwd waar JudoGoes sinds februari 2011 de trotse gebruiker van is. 
 
Sinds de start in 2006 groeide JudoGoes zo in vijf jaar van 8 lessen voor 80 leerlingen op 3 dagen en 1 locatie naar een vereniging met lessen op 6 locaties. Zo’n 400 leerlingen van jong tot oud maken gebruik van de maar liefst 35 mogelijkheden om lessen en trainingen te volgen.

In 2013 zijn we na een periode van stabiliseren weer voorzichtig aan het werken aan uitbreiding van de uren in 's Heerenhoek en Goes.

De locatie Goes is sinds 2017 sublocatie van het RTC Zuid West van de JBN.

Eind 2018 stapte de laatste oprichter van de vereniging Cor Moerman uit het bestuur. Na 12 jaar draait de vereniging nu zonder de eerste generatie bestuurders.

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven