Judo examens

Club examens

Op weg naar een hele nieuwe gekleurde band moet je veel leren. Om de studie wat makkelijker te maken hebben we een aantal zaken voor jullie op een rij gezet. De exameneisen zijn in 2011 door de technische commissie aangepast, in 2012 verwerkt in een prachtige full colour folder en inmiddels uitgedeeld aan alle leden. Nieuwe leden ontvangen de exameneisen zodra ze officieel ingeschreven zijn.

Via onderstaande YouTube knop kom je in de playlist waar alle gele band technieken met filmpjes worden duidelijk gemaakt.

Het knopen van je band?

Veel judoka's hebben problemen met het knopen van hun band (obi in het Japans). In onderstaande video's vind je hulp. Er is natuurlijk ook een video voor ouders.

Zwarte band examens (JBN)

Sinds de aanpassing van de JBN exameneisen maakt het 
Go no Sen no kata deel uit van het programma voor zwarte band.

Blauwe banden die geen wedstrijden draaien moeten bij JudoGoes, tijdens hun examen voor bruine band, daarom zes technieken uit dit kata kunnen demonstreren. Zie verder op deze pagina voor een voorbeeld vidoe.
 
Voor de judoka’s die de stap willen maken naar zwarte band (eerste dan of hoger) staan hier de eisen van de JBN (versie september 2015)

Go no Sen no kata
Omdat bruine banden deze al hebben moeten demonsteren in hun examen is dit kata in principe ook het eerste kata dat we aanbieden voor zwarte band.

Deze link geeft een pdf, met de 2016 versie, van de uitvoering van het Go no Sen vastgelegd door de NCGJ van de JBN.

Onderstaande video in de link geeft je een ondersteuning bij  je training. 

Voorbeeld Go no sen no kata

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven