judo Zuid-West Nieuws

Kruikentoernooi in Tilburg

door
www.judozuidwest.nl
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het jammer is dat er niet meer meededen.

Danitshia Strobos was de eerste van de dag, een poule van 4 meiden. Vandaag geen problemen met wakker worden, maar gelijk scherp en aanvallend. De eerste wedstrijd eindigd in een gelijkspel; wazari voor beide meiden. De scheidsrechter wijst Dani aan als winnares. Ook partij 2 en 3 blijven zonder winnaar en ook die wint Dani op beslissing. Vandaag veel inzet getoond, met nog iets meer overtuiging gaan al die aanvallen echt een keer punten opleveren! Gefeliciteerd met je eerste plaats.

Rowen Henssen zet de lijn van de afgelopen weken door. Hij werd al 2 keer eerste de afgelopen 2 weken, en vandaag deed hij dat nog eens dunnetjes over. Er was eigenlijk niet een tegenstander die een antwoord had op de vele aanvallen van Rowen. De eerste 2 wedstrijden wint hij door goed doorvechten na een worp; gelijk volgen met een muurvaste houdgreep. De derde wedstrijd wint hij met een perfect uitgevoerde beenstut. In de vierde wedstrijd iets meer spanning, maar ook deze wint Rowen overtuigend. En tot slot de laatste partij, goed doorcombineren na o soto gari levert een wazari op; een tweede wazari volgt al snel voor een schouderworp. Rowen (weer) kampioen!

Thijmen de Kok heeft de smaak te pakken. Hij moest vandaag weer even op gang komen, maar bleef na een wazari tegen goed doorvechten en combineren en weet de wedstrijd zo om te zetten in winst. Wedstrijd 2 wint hij met een goed doorgezette o uchi gari; ippon voor Thijmen. In de derde wedstrijd was het verschil in kracht erg groot. Zijn tegenstander nam een aanval van Thijmena over en drukte Thijmen zo achterover op zijn rug. De 4e partij is er eentje om echt trots op te zijn. Na 3 minuten wedstrijd was de stand nog gelijk, alebei een shido maar nog geen scores; dus Golden Score. Degene die als eerste scoort wint de wedstrijd. Thijmen moet de energie uit zijn tenen halen maar weet de wedstrijd uiteindelijk te winnen! Knap hoor! Daarna was de tank wel leeg, de vijfde partij gaat dan ook verloren. Maar super doorgezet Thijmen! Gefeliciteerd met je derde plaats.

Mika Janssen had het vandaag niet makkelijk. Moest 3 keer flink aan de bak tegen jongens die toch iets meer ervaring hebben dan Mika. En als je deze jongens teveel ruimte geeft en niet veel tot aanvallen komt, verlies je helaas. Kop op Mika, volgende keer beter en toch gedeeld derde geworden!

Scott Henssen mocht de dag afsluiten. Ook hij zit in een lekkere winning mood. Wist ook de afgelopen 2 toernooien te winnen. Vandaag een poule van 5. Wat Scott vandaag opvallend goed deed was niet gelijk wild gaan aanvallen, maar eerst zorgen voor een goede pakking, wat kleine aanvallen, even voelen hoe sterk de tegenstander is. Om vervolgens een vluchtplan uit te stippelen voor de tegenstander en deze met een grote boog op de mat te laten ploffen. Dit lukte in de eerste vier partijen prima. Daarna was het even oppassen geblazen. Een beetje onhandig kwam Scott in een houdgreep terecht, waar hij na 6 seconden ook weer knap uitdraaide. Vervolgens was het zijn beurt om zijn tegenstander in een houdgreep te nemen. Scott hield dit de volle 20 seconden vol en werd zo weer eerste! Gefeliciteerd!

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven