judo Zuid-West Nieuws

Verslag Judotoernooi Made zondag 10 september

16 september 2023

Het was een warme zondag om af te reizen naar Made.

Er hadden zich  vandaag 4 judoka’s ingeschreven. Evan Henssen was helaas ziek, dus kon niet meedoen.

 

Djamila Struijk -15jr -44kg

Dit was voor Djamila de eerste keer dat ze meedeed in de -44kg categorie. Helaas waren de tegenstanders een maatje te groot. De eerste wedstrijd werd verloren met een verwurging. De tweede wedstrijd zat Djamila beter in de wedstrijd en kon ze goed tegenstand bieden. Helaas werd deze wedstrijd ook verloren doordat haar tegenstander 2 keer een waza-ari scoorde.

 

 

Mika Jansen -15jr -50kg

De eerste wedstrijd werd helaas verloren door een sankaku-houdgreep waar Mika niet meer uit kon komen. In de tweede wedstrijd ging het lang gelijk op. Mika zat goed in de wedstrijd, ondanks dat hij last had van de warmte. Het ging gelijk op en de wedstrijd leek op een golden score af te stevenen. Helaas werd Mika in de laatste seconden geworpen voor een waza-ari met een o-uhi-gari  en daarna was er geen tijd meer op zelf nog voor een score te gaan. 

 

 

Rowen Hensen -15jr -60kg

De eerste ronde was Rowen vrijgeloot, dus het was een tijd wachten voor hij de mat op mocht. De eerste wedstrijd werd helaas al snel verloren met ippon voor een o-uchi-gari. De tweede wedstrijd had Rowen de overhand en had zijn tegenstander geen kans. De wedstrijd werd gewonnen met een ippon voor een harai-maki-komi (meeroltechniek). In de volgende wedstrijd nam Rowen zijn tegenstander al snel in een houdgreep en ook deze wedstrijd werd gewonnen met een ippon. In de derde wedstrijd zou de winnaar de bronzen plak mee naar huis mogen nemen. Helaas lukte het Rowen niet om deze te winnen. Een mooie 5e plaats was zijn deel.

 

 

Groeten,

Lex



 
www.judozuidwest.nl

3x podium in Geldrop

02 april 2023
Vandaag deden er 8 wedstrijdjudoka’s van Judo Zuid-West mee aan het sterk bezette judotoernooi in Geldrop. Coach Ramon was al… Meer >
 

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven