JudoGoes Nieuws

Drie kampioenen, 2 tweede en 2 derde plaatsen op het ZNK U12

14 oktober 2018
www.judogoes.nl
Op het ZNK voor judoka's tot 12 jaar in Gilze werden Nadia, Kira en Daan kampioen. Elisa en Noa wonnen zilver. Voor Danitisha en Noah was er een derde plaats.

Kylian Minnaar en Mika Janssen zaten samen in de -10 jaar -27 kg, een grote poule. Kylian won zijn eerste twee wedstrijden, maar in de halve finale ging het mis en verloor hij met ippon. Het gevecht om de 3e plaats resteerde. Deze verloor Kylian omdat zijn tegenstander erg wild trok en sleurde en daar had Kylian geen antwoord op. Helaas net naast het podium vandaag. Mika verloor vandaag direct 2 keer en was snel uitgeschakeld. Jammer.

Noah Visschers -12 jaar -27 kg moest erg lang wachten tot ze aan zijn poule begonnen. Toen hij eindelijk aan de beurt was mocht hij 3x judoën omdat hij een poule van 4 had. Hij verloor alle partijen omdat zijn tegenstanders nog net een maatje te groot waren. Noah kon naar huis, maar tijdens de prijsuitreiking bleek hij toch nog een gedeeld 3e plaats kreeg (Meester Cor heeft hem meegenomen voor je Noah!).

Daan Fijnaut en Milan Evergaars zaten allebei in -12 jaar -38 kg. Milan deed prima zijn best maar verloor helaas 2x achter elkaar. Daan had een super-dag. Zijn eerste wedstrijd duurde hooguit 5 seconden en toen veegde (de ashi barai) Daan zijn tegenstander op zijn rug. De tweede wedstrijd won hij weer met een fraaie ippon. Daarna in de halve finale werd het lastiger, maar op beslissing winnen is ook genoeg voor de finale. Deze finale won Daan door zijn  tegenstander, Hidde Zeeuwe, in een houdgreep te houden. Gefeliciteerd Daan, het harde werken wordt beloond!

Nadia Cairo -10 jaar tot 32 kg
Nadia werd overtuigend kampioen in deze klasse. Haar eerste partij won ze binnen 10 sec met ippon. De halve finale duurde de volle 2 minuten maar een waza ari van Nadia bracht de beslissing in haar voordeel. De finale tegen Lola Kemps was spannend. Ook deze partij besliste Nadia in haar voordeel met een waza ari voor een heupworp. Goed gedaan, 1e plaats en ZN Kampioen.

Kira Visschers -8 jaar tot 25 kg
Kira liet er geen gras over groeien vandaag en werd kampioen in deze klasse. De eerste partij trok ze haar tegenstander om en pakte een sterke houdgreep vast en liet niet meer los. De halve finale won ze op beslissing omdat ze meer had aangevallen. In de finale scoorde ze weer een ippon met een houdgreep. Goed gedaan, 1e plaats en ZN Kampioen.

Eisa Swart -10 jaar tot 36 kg
Elisa startte in een zwaardere klasse en had in haar eerste twee partijen even de tijd nodig om wakker te worden. Na deze twee verliespartijen won ze 2 keer met ippon. Eén keer met een fraaie beenworp en één keer met een sterke houdgreep. Daardoor werd ze tweede in haar gewicht. Goed gedaan Elisa.

Noa Niemantsverdriet -10 jaar tot 40 kg
Noa had slechts twee tegenstanders waar ze twee keer tegen moest. De beide eerste partijen won ze. 1 keer op beslissing en 1 keer met ippon. De tweede keer verloor ze er één op ippon en won ze de tweede partij weer met ippon. Daardoor werd Noa tweede op het ZNK. Aan de slag met een andere worp was de tip van de coach.

Danitshia Strobos -10 jaar tot 25 kg
Danitshia judoot in de -22 kg maar daar waren geen tegenstanders. In de -25 kg werd ze toch fraai derde. De eerste twee gingen verloren maar in de strijd om brons won ze met twee keer een waza ari. Goed gedaan bij die zwaardere meiden.

Isa de Waart -12 jaar tot 40 kg
Isa had er vandaag zin in maar zat in een sterk gewicht. In twee wedstrijden vocht ze wel maar het lukte Isa niet om te scoren. Er is wel vooruitgang te zien bij haar judoën.

 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
Zondag deed een leuke groep judoka's mee aan het langstraat toernooi in Kaatsheuvel. Dit toernooi is zeer geschikt voor beginnende… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven