judo Zuid-West Nieuws

Goederaadt judoternooi in Bodegraven

www.judozuidwest.nl
Zaterdag was het Goederaadt toernooi in Bodegraven, waar er altijd in poule`s gejudood wordt. Op leeftijd, gewicht en judo wedstrijd ervaring. Voor onze judoka’s die in de eerste weging zaten was het vroeg op deze dag. Starten om 9 uur betekent wel soms om 6 uur al opstaan.

Thijmen de Kok
Thijmen verloor zijn eerste wedstrijd na een goede start. De tweede won hij met heupworp direct gevolgd door een houdgreep. Omdat hij zijn laatste wedstrijd verloor werd hij hij keurig derde.

Isa de Waart
Wat Isa net niet lukte in de reguliere tijd om tot scoren te komen ging in de golden score wel. Overname van een heupworp gevolgd door een houdgreep was haar eerste overwinning in de -15. Mooie start. De twee wedstrijden erna gingen helaas verloren. Maar toch in deze sterke poule een derde plaats.

Lars en Daan van Sabben,
Lars en Daan stonden na lange tijd weer op de wedstrijdmat, beiden in een grote poule. De broers wonnen allebei 1 wedstrijd en scoorden hiermee hun eerste punten voor hun zwarte band. Geen prijs maar wel punten. Op naar het vervolg bij de districtskampioenschappen.

Rowen Henssen
Rowen werd vandaag eerste. In zijn poule was hij veruit de sterkste van de 4. Met drie ippons voor houdgrepen besliste hij alle partijen voor de tijd van de wedstrijd voorbij was en werd hij knap eerste bij dit toernooi.

Henk Kaemmerer
Henk stond vandaag sterk te judoën maar kon nog het nog niet omzetten in overwinningen. 4 keer de kans om te winnen maar het kwartje viel telkens de verkeerde kant op.

Danitsha  Strobos
Danitsha heeft vaak start problemen. Deze keer ook. Twee keer verliezen en dan opeens knallen in de derde partij. Mooie overwinning met heupworp en houdgreep. Daarna helaas verloren om tweede plaats. Maar derde is ook heel goed.

Milan Evegaars
Milan begon zijn partijen met enthousiast aanvallend judo maar verloor wel. De laatste partij wist hij wel te winnen met een ippon voor ogoshi omdat hij bij zijn heupworp goed bleef doortrekken. Net geen derde plaats.

Scott Henssen
Net als zijn broer was Scott de sterkste in zijn poule. Met 3 ippon overwinningen en 1 wedstrijd op beslissing werd ook hij eerste in zijn poule. “Wat moet ik verbeteren’ vroeg Scott aan zijn coach. 'Als je wint hoef je niets te veranderen, maar wel blijven trainen.’ Antwoordde  Cor lachend.

Cathy Kaemmerer
Cathy had een beetje pech deze keer. Niet omdat ze niet gewonnen heeft maar omdat er maat 1 tegenstander was waar ze tegen moest. Twee won ze gedecideerd met 2 ippons. Ook voor Cathy een eerste plaats.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven