judo Zuid-West Nieuws

Deborah Gravenstijn Classic in Rotterdam

door
www.judozuidwest.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten werd in flinke poules fanatiek gestreden.

In de eerste groep streden wel 12 meiden van JudoGoes, voor mij als begeleider een onmogelijke taak om van iedereen alle wedstrijden te zien en mee te nemen in een verslag. Er waren toch ook vandaag weer een aantal meiden die voor de eerste keer naar een toernooi buiten de club gingen, en daar was dit een zeer geschikt evenement voor.

Mooi om te zien hoe hecht en gezellig deze groep meiden is. Samen spelen, samen opwarmen, elkaar aanmoedigen en elkaar troosten! Een superleuke groep! 

De opzet iets anders dan voorgaande jaren, namelijk dat er 2 minuten gejudood wordt; ongeacht hoeveel punten er gescoord worden. Na een ippon, wat normaal einde wedstrijd is, werd nu verder gestreden. En dat ook nog eens in poules van 4 tot 6 judoka, zo kon iedereen lekker wat wedstrijdjes judoen en dingen uitproberen. In de eerste groep wist alleen Rozemarijn van Goudzwaard de kruisfinale te halen, en ze wist deze zelfs te winnen. Zo gaat zij naar huis met een roze judopak!

Hayley, Fenna, Vera, Sayen, Guusje, Mia, Noelle, Lonneke, Neeltje, Tatum en Danitshia hebben geknokt voor wat ze waard waren. Sommigen hebben ook echt mooie dingen laten zien en wedstrijden overtuigend gewonnen, maar werden tweede of derde in hun poule. Hun inzet is beloond met een mooie medaille en een oorkonde.

In de tweede groep de wat oudere meiden, maar 6, dus voor de coach iets meer overzicht. 

Noa Niemantsverdriet had het vandaag niet getroffen, zij stond te knokken tegen reuzen van meiden. Soms bijna 2 koppen groter. Ook Isa de Waart had het niet makkelijk vandaag. Veel geprobeerd, nieuwe dingen, maar ook dingen waarvan we weten dat ze werken. Het is mooi om te zien hoe jij met je sport bezig bent!

Milou Bokelaar was lekker op dreef. Scoorde links en rechts mooie ippons, maar werd in haar poule tweede, dus net geen kruisfinale voor haar. Zara de Bruine ging voor het eerst op pad buiten de club, heeft 2 wedstrijden kunnen winnen met leuk aanvallend judo, maar verloor er ook 2.

Karlijn v/d Want en Nadia Cairo zaten bij elkaar op de mat en konden elkaar alleen treffen in de kruisfinale. Nadia haalde die kruisfinale met gemak, Karlijn moest er flink voor knokken. Na de poule stonden 3 meiden gelijk, dus nog 2 wedstrijden extra. Karlijn had de smaak te pakken en heeft voor elk punt gestreden, met als resultaat dat ze de allerlaatste wedstrijd van de dag onder toeziend oog van oud Olympier Deborah Gravenstijn de finale mocht judoen. Tegen clubgenoot Nadia. Deze finale was een prachtige strijd en het applaus achteraf voor beide meiden! Nadia ging er met het roze pak vandoor, maar Karlijn had er eigenlijk ook wel eentje verdient!

Een speciaal woord van dank aan onze huisfotograaf, Arjan Bokelaar, die na zijn nachtdienst zo de auto instapte en weer een prachtig album bij elkaar geklikt heeft! Dank je wel Arjan! Kijk hier voor de fantastische foto's.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven