judo Zuid-West Nieuws

Anthonie en Fleur winnen in Herenthout

www.judozuidwest.nl
Drie van onze judoka's in de leeftijd U13 kwamen vandaag in Belgie op de mat. Kevin Schikker werd derde in Herenthout. Fleur de Rijke en Anthonie Moggré werden kampioen. Gefeliciteerd.

Fleur de Rijke werd in een poule van 4 overtuigend kampioen. De eerste partij tegen de Belgische Merte Ledegen werd vlot gewonnen met een O Goshi, gevolgd door een muurvaste houdgreep. De tweede partij tegen Yasmine de Greaff ging op dezelfde manier. Harai Goshi en een vaste houdgreep. De derde partij tegen Hanne Verhoeven was ook zo klaar. 3 maki komi technieken, 2 keer yuko en een ippon voor o soto maki komi. Fleur was in deze poule de langste en maakte hier goed gebruik van door de tegenstandsters goed vast te zetten en goed te bewegen met ze.

Anthonie Moggré was in zijn poule van 4 ook de enige Nederlander. Al dachten ze aan de tafel in het begin dat hij Waals was… "Moggré, Anthonie, rouge" werd er geroepen toen Anthonie voor zijn eerste partij de mat op moest met een rode band. De eerste partij tegen Cohan Simons duurde niet zo lang. Een mooie seoi nage en de eerste ippon was binnen. De tweede partij waren twee houdgrepen die er een snel eind aan maakte. Derde partij tegen Olivier Heeren was een leuke partij om te zien. Fel judo van beide kanten, door Anthonie overtuigend gewonnen met een perfecte okuri ashi barai. Het Belgische publiek kon deze fraaie actie ook waarderen en beloonde Anthonie met applaus. Anthonie beloonde zichzelf met een eerste plek.

Tot slot Kevin Schikker. Ook ene poule van 4, met maar een Hollander. Eerste partij ging snel verloren. Kevin had amper vastgepakt of hij lag al op zijn rug. Een wijze les, want in de tweede partij probeerde Kevin dit bij zijn tegenstander Tieme van Wetswinkel. Kevin was erg fel aan het aanvallen, het was een leuke partij met veel aanvallen van Kevin, wat resulteerde in een yuko voor Kevin en een houdgreep. De coach mocht helemaal los, want Kevin had me in zijn eerste partij niet horen roepen. (Coachen mocht vandaag gedurende de hele partij, dus niet alleen in mate.) Dus in zijn tweede partij heb ik flink geroepen naar Kevin… Vooral toen die houdgreep muurvast zat en alle Belgen riepen dat Tieme eruit moest komen… De derde partij probeerde Kevin op dezelfde wijze te judoen. Fel aanvallen en zijn tegenstander geen tijd geven. Alleen zag deze wel de kans om een o goshi te maken en een waza ari te scoren. Alleen hoorde Kevin de scheidsrechter verkeerd, en liet zijn tegenstander ontsnappen van tussen zijn benen zodat hij in een houdgreep belandde… Kevin kwam hier bijna uit, maar helaas ging ook deze partij verloren. Toch nog een derde plaats voor Kevin!

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven