judo Zuid-West Nieuws

Chantal Walhout vijfde in Berlijn

www.judozuidwest.nl
Chantal Walhout en Mauk Moerman deden op 4 mei mee op de EJU ECC van Berlijn. Dit sterk bezette toernooi geldt als meetmoment voor het EK in Athene. Chantal Walhout werd vijfde in de klasse -70kg. Mauk verloor de derde ronde. Aansluitend aan het toernooi namen ze samen met Lein Mulder deel aan de driedaagse trainingsstage. Woensdagavond was iedereen na een waardevolle periode in het buitenland weer terug in Zeeland. 

Chantal Walhout -70kg
Chantal Walhout blesseerde haar pols in Zagreb en had sindsdien geen toernooi meer gedraaid. Met een kapotte meniscus in haar pols probeerde ze voorbehoud te tonen en dat lukte. Met een halve finale plaats was ze competitief genoeg om ook in juli het EK in Athene te draaien. Chantal won haar eerse partij met ippon van de Duiste Liane HEINZ. In de tweed ronde was ze met een snelle yugo te sterk voor Tatjana SCHAUER (DUI). Ind e kwart finale versloeg ze de Russische Ekaterina BLINKOVA met een verwurging. In de halev finale trof Chnatal de sterke Julia Hoelterhoff en verloor met waza ari. In de wedstrijd om het brons werd ze verrast door de Belgische WILLEMS. Door een onzorgvuldige pakking werd een aanval van Chnatal overgenomen en was de vijfde plaats haar deel. Voldoende om de beste Nederlandse te zijn en zo haar kandidatuur voor het EK veilig te stellen.

Mauk Moerman -81 kg
Mauk won zijn eerste ronden van de Zweed Julius SONERUD. De tweede ronde versloeg hij Lars KILIAN uit Duitsaldn met waza ari. Eduard TRIPPEL (DUI) versperde hem de weg in de derde ronde. Omdat Trippel in de volgende ronde verloor van de Wereldkampioen van 2013 tot 73kg RAMAZANOV uit Rusland had Mauk geen herkansing.



 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven