judo Zuid-West Nieuws

Richard Bobeldijk wint het Kruikentoernooi

www.judozuidwest.nl
Zondag was het Kruikentoernooi in Tilburg. Een leuk beginnerstoernooi met 7 deelnemers van JudoGoes. Voor alle deelnemers was er prijs, en alle deelnemers waren ingedeeld in poules. Hierdoor kon iedereen minimaal 3, maar soms wel 6 wedstrijden judoën.

Als eerste waren Jaimy Strobos en Joep Smulders aan de beurt. Jaimy zat in een poule van 4. Eerste wedstrijd werd gewonnen met een muurvaste houdgreep nadat Jaimy eerst al een waza-ari had gescoord met een linkse heupworp. De tweede wedstrijd heel snel klaar. Een linkse heupworp van Jaimy zorgde voor een mooie Ippon. En de derde wedstrijd van Jaimy was een herhaling van de eerste wedstrijd. Waza-ari voor een heupworp gevolgd door een houdgreep. Ippon! Een eerste plaats voor Jaimy, die zelf toegaf dat ze wel makkelijk was ingedeeld, want de meiden waar ze normaal tegen knokt zaten allemaal een groep later.

Voor Joep was het zijn eerste toernooi buiten de club. Bij de indeling schrok hij even, want alle jongens in zijn poule hadden minstens een gele band, sommigen zelfs een groene. Joep kon 5 keer flink aan de bak. Zijn eerste wedstrijd verloor hij helaas, nadat hij zelf al 2 yuko's had gescoord werd hij helaas in een ippon geworpen met een o soto gari. De tweede en derde wedstrijd van Joep waren tegen een groene band en tegen een oranje band. Joep zag hier wel een beetje tegenop, maar hij ging goed in de aanval. In beide wedstrijden werden net geen punten gescoord, maar Joep won ze allebei op beslissing! Zijn vierde partij probeerde Joep veel aan te vallen, maar zijn tegenstander had duidelijk meer ervaring met wedstrijdjudo. Joep belandde al snel in een houdgreep waar hij niet meer uit kon komen. De laatste partij van Joep werd wel door hem gewonnen. Eerst een mooie heupworp, daarna een houdgreep die hij niet meer losliet. Joep een echte derde plaats!

In de tweede groep zaten Richard Bobeldijk en Sven Verburg bij elkaar in een poule, Tara van Os zat in een grote poule met jongens en meisjes bij elkaar. Timo Ammerlaan had ook een flinke poule.
Richard ging voortvarend te werk hij won al zijn vijf partijen met zeer afwisselend judo. Probeerde vaak te scoren met zijn schouderworp, maar heeft ook veel andere technieken laten zien! Alleen zijn eerste partij was even spannend omdat Richard zelf al snel werd overgenomen voor waza-ari, maar dit zette hij al snel recht. Sven moest in deze poule flink aan de slag. Zijn eerste wedstrijd wist hij te winnen met een houdgreep. Zijn tweede en derde partij gingen verloren met een houdgreep. Zijn vierde partij was een zware partij. Sven probeerde veel aanvallen te maken, maar werd twee keer geworpen voor waza-ari en verloor helaas. Daarna moest hij nog tegen Richard. Richard was voorzichtig met zijn clubgenoot maar liet hem niet ontsnappen uit zijn muurvaste houdgreep. Richard dus kampioen en Sven gedeeld derde.

Timo kon ook lekker knokken vandaag. In zijn eerste twee partijen liet hij even zien dat tani otoshi toch echt zijn specialiteit is. Twee keer ippon. In zijn derde wedstrijd kwam hij ongelukkig in een houdgreep waar hij helaas niet meer uit kon komen. Zijn derde partij wist hij te winnen met een houdgreep en werd zo tweede!

Tara had het vandaag heel zwaar. Van te voren had ze een berichtje gehad van de organisatie dat er in haar poule ook jongens zaten van 'gelijk gewicht'… Nou, ik denk dat Tara de kleinste en lichtste was in de poule. Vijf zware partijen, waarvan ze alleen de eerste wist te winnen. In de andere partijen heeft ze echt heel goed weerstand geboden, maar de tegenstanders waren allemaal een maatje te groot. Toch bleef Tara haar best doen, en ging ze uiteindelijk wel met een derde plaats naar huis.

Tot slot Finn Ammerlaan op de mat. In een groep van 5 mocht hij 4 wedstrijden judoen. Een leuke poule waarin ze allemaal wel aan elkaar gewaagd waren. Zijn eerste partij werd gewonnen met een houdgreep. In zijn tweede partij weet hij wel een yuko te scoren, maar dan loopt hij ongelukkig op een uchi mata en vliegt hoog door de lucht, helaas verloren. Zijn derde partij wint hij weer. Finn komt eerst met een yuko achter, maar weet dan zelf een waza-ari te scoren met een heupworp en zo te winnen. In zijn laatste partij kan het nog alle kanten op. Als hij zou winnen is hij eerste, anders derde. Hij gaat fel in de aanval, maar zijn tegenstander heeft veel meer ervaring met wedstrijdjudo en weet 2 keer een waza-ari te scoren en te winnen. Finn toch mooi een derde plaats

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven