judo Zuid-West Nieuws

Richard Bobeldijk wint in Antwerpen

www.judozuidwest.nl
Vandaag was het tijd voor weer een judotoernooi in België. De Antwerp Open. Voor JudoGoes deden er 2 jongens mee in de -13 jaar klasse. Op dit toernooi maken ze allemaal poultjes van 4 judoka's en vechten ze in deze groep om de eerste plaats. Iedereen krijgt prijs, ook prettig voor de verliezers.

Richard Bobeldijk zat in de -34 kg met drie judoka's uit België. De eerste wedstrijd won hij vrij snel met ippon voor morote-seoi-nage. De tweede wedstrijd was lastiger, maar toch wist Richard vrij snel een yugo te scoren met ko-uchi-makikomi. Hij vergroot zijn voorsprong later met een waza-ari. Met nog 20 sec op de klok moest hij dus tactisch zijn en de wedstrijd uit judoën. Hier ging het nog bijna mis, maar gelukkig luisterde hij naar de coach en pakte hij daarna niet meer vast. Slim gedaan Richard! De laatste wedstrijd maakte Richard een fraaie ippon. Hij maakte een mix van morote-seoi-nage en harai-goshi. Alles gewonnen en dus kampioen!

Sven Verburg zat in een andere poule -34 kg ook met drie Belgen. Hij deed ook prima zijn best. De eerste wedstrijd scoorde hij een waza-ari maar de scheidsrechter gaf hem aan de tegenstander. De scheidsrechter reageerde niet op geroep vanaf de kant en toen zijn tegenstander een waza-ari scoorde had deze dus ippon. Jammer voor Sven. Ook zijn andere twee wedstrijden verloor hij jammer genoeg, maar hij heeft niets weggegeven! Dat werd beloond met een mooie medaille voor zijn vierde plek

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven