judo Zuid-West Nieuws

Denise de Korte en Lein Mulder kampioen op DK U18

www.judozuidwest.nl
Denise de Korte -70 kg en Lein Mulder -55 kg werden zaterdag 14 maart kampioen op het districtskampioenschap judo tot 18 jaar. Zoie Moerman pakte zilver tot 52kg en Jarno Bouwmeester werde derde tot 55 kg. Arie Storm en Anggie Virul Pratama verloren om het brons en haalden het NK net niet.

Denise de Korte -70 kg - KAMPIOEN
Denise won in een poule van vier al haar wedstrijden. Haar eerste partij won ze met een sankaku houdgreep van Tosca van Gulderner. Kim Hooi werd in de tweede partij uitgeschakeld met vier straffen en een yugo. In de laatste partij tegen Bregje Hultermans van de Rooy waren er twee schouderworp waza ari's van Denise nodig voor de winst. De terechte kampioen en op weg naar een taart in Leek (vraag maar naar het verhaal).

Lein Mulder -55 kg - KAMPIOEN
Lein was in de eerste twee rondes te sterk voor Gijs Packbiers en Stan Boekema. Met een houdgreep en een armklem won hij de partijen. In de halve finale kostte het tegen Jeroen Wirken meer energie. Met 3-2 shido's haalde hij de finale. In de finale tegen Renzo Leeflang was hij weer duidelijk de betere met een mooie sankaku. Lein werd daardoor de tweede kampioen van Zuid-Nederland van de dag.

Zoïe Moerman U18 -52 kg - ZILVER
Op het DK tegen de andere Zeeuwse judoka Femke Catsburg kreeg Zoïe al snel 2 shido`s tegen. Gelukkig kon ze met een fraaie uchi mata de partij voortijdig beslissen.  In de halve finale tegen Germanine Galiart van JC Berlicum begon Zoïe direct aanvallender te judoën, met een shido in haar voordeel tot gevolg. In het newaza kon Zoïe scoren met een muurvaste houdgreep. De lange Kim Hooi was in de finale een geduchte tegenstandster. Een aanval van Zoïe werd overgenomen door Kim met een ippon score. Tweede plaats voor Zoïe, maar wel weer geplaatst voor het NK.

Jarno Bouwmeester -55 kg - DERDE
Jarno startte met een zwaar bevochten waza ari overwinning op de lange Milan Boot. Tegen Jeroen Wirken was Jarno nog niet opgewassen. Hij verloor met een armklem. In de herkansing won Jarno, na een voorsprong met een waza ari voor een schouderworp, van Gijs Packbiers met een verwurging. In de wedstrijd om het brons won hij voor de tweede keer van Milan Boot met ippon voor een houdgreep. Een mooi plek op het NK voor de knokker uit Wissenkerke.

Arie Storm -55 kg - VIJFDE
Arie won snel en overtuigend van Koert Kriesel met ippon voor o uchi gari. In de tweede ronde tegen Jordy IJsselstein gaat het mis. Arie scoort een waza ari maar de scheidsrechters geven hem aan de tegenstander. Na de wedstrijd is iedereen (incl tegenstanders) het er overeens dat de score verkeerd stond. Maar Arie verliest de partij wel ondanks nog een drietal yugo's en straffen. In de herkansing pakt hij de draad weer op met een houdgreep tegen Jordy Schulten en een wurging tegen Michel de Baare. In de strijd om brons tegen de sterke Jeroen Wirken komt hij net iets te kort en verliest met een yugo. In plaats van een finale tegen zijn trainingsmaat Lein een teleurstellende vijfde plek en nog belangrijker ... geen NK.

Anggie Virul Pratama U18 -50kg - VIJFDE
Anggie was de eerste ronde vrijgeloot en moest daarna tegen Ennio Mertens. Na 10 seconden besliste Anggie de wedstrijd met een snelle en verrassende heupworp. Tegen Benjaja Haurissa in de halve finale scoorde hij weer snel een yuko met een heupworp. Naast de score kreeg hij ook een flinke kramp in beide kuiten. Benjaja vocht zich terug en scoorde met een houdgreep. In de strijd om brons tegen Siemen Visser zagen we weer het zelfde verloop van de wedstrijd. Snelle yuko score van Anggie gevolgd door een ippon score van Siemen. Net geen derde plaats en een ticket voor het NK. Het succes van Wouw kreeg geen vervolg, maar er is hoop voor de toekomst.

Kevin Goudswaard -66 kg
Kevin had een baaldag vandaag. In zijn eerste partij tilde hij Floris Koenen bijna uit maar kwam in een houdgreep terecht. In de herkansing werd hij gediskwalificeerd voor diving. Zuur.
 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven