judo Zuid-West Nieuws

Zilver, brons en 100 punten in Mierlo

www.judozuidwest.nl
Op zaterdag en zondag deden verschillende judoka's mee aan het Houvast toernooi in Mierlo. Dit sterk bezette Internationale judotoernooi leverde twee prijzen op voor JudoGoes. Danitshia Strobos werd tweede bij de jeugd onder 6 jaar en Richard Bobeldijk werd knap derde bij de jongens U12. Op zondag werden er door de U18 jongens net geen prijzen gewonnen. Wel behaalde Franklin Boorsma zijn laatste punten voor zijn eerste dan en Kevin Goudswaard kwam op de helft met nu totaal 50 punten.







De verslagen van de U18 mannen op zondag

Arie Storm U18 -60

Een klein verslag van het Houvast toernooi te Mierlo. Ik was 300 gram te zwaar, dus moest ik overgeschreven worden naar de -60. Mijn eerste partij won ik van een met Belg (ippon met o-uchi-gari). Mijn tweede partij moest ik weer tegen een Belg, maar hij was een stuk sterker dan de vorige. Ik kwam na ongeveer 2 minuten in een armklem en moest aftikken. Deze Belg is tot de finale gekomen. In de verliezersronde moest ik tegen een Hollander. Hierin kon door een vroege yugo de partij eenvoudig uitjudoën. Ik scoorde nog een tweede yugo en kon me daardoor 2 shido's veroorloven. Mijn vierde partij tegen Kwin Phetmanee verloor ik. Hij nam mijn uchi mata over en kreeg daarvoor een waza-ari. Hierna draaide hij de partij tactisch uit. Over het algemeen heb ik lekker gejudood, in een zwaardere gewichtsklasse.

Franklin Boorsma U18 -66
Franklin won zijn eerste twee partijen met ippon. In zijn derde wedstrijd stond hij voor met een yugo, maar liet zich verrassen met door zijn tegenstander. Franklin verloor met een waza ari. In de vierde wedstrijd won hij weer. Dit keer met een yugo in de Golden Score. Zijn vijfde wedstrijd ging verloren met een houdgreep.
In de extra wedstrijden voor zijn eerste dan nog twee wedstrijden gewonnen en daardoor zijn 100 punten voor zijn zwarte band dik binnen. Nu snel gaan werken aan het technisch examen en verkleuren van bruin naar zwart. 

Kevin Goudswaard U18 -66
Kevin heeft lekker staan judoën vandaag. De eerste partij was helaas vrij snel klaar. Kevin viel aan maar werd overgenomen en verloor op ippon van Kas Trilsbeek. In zijn tweede wedstrijd ging het beter. Kevin won met armklem. De derde partij was tegen Kevin Manders. Die was erg sterk bezig. Na ongeveer 2 minuten wierp JudoGoes Kevin de andere Kevin vol op zijn rug met een uchi mata. Mooi punt met applaus van de tribune. De volgende partij van tegen Damien Slangen. Fysiek erg sterk, technisch iets minder. De wedstrijd ging gelijk op. Halverwege stonden ze allebei op een waza-ari. Toen kon Kevin hem werpen en in houdgreep nemen waarna de tegenstander afklopte omdat de landing een beetje hard was. Toen kans op revange tegen Kas Trilsbeek. Kevin scoorde vrij snel waza-ari, maar moest direct daarna in een verwurging aftikken. Uiteindelijk net geen podium.
Daarna nog twee partijtjes voor zijn danpunten waarvan hij er een won. Totaal dus 40 danpunten verdiend op deze zondag en dat brengt zijn totaal op 50.

Jarno Bouwmeester (dit keer uitkomend voor SI De Korte) U18 -55
De eerste wedstrijd van Jarno was tegen de Belg Jachichanov. In Lommel won Jarno nog, maar nu verloor hij met een waza-ari. De tweede wedstrijd was tegen Nick Weijers van Judo Academy Nijmegen. Jarno kwam achter met een yuko en had het lastig met de pakking van deze lange judoka. Een halve minuut voor tijd scoort Jarno een waza-ari met een snelle tai otoshi. Hij geeft deze voorsprong niet meer uit handen. De derde en laatste partij was tegen Tim Manusama van Slingerland. In deze wedstrijd, waar Jarno de meer aanvallende judoka was, kost een yuko voor een overname hem de wedstrijd.
 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven