judo Zuid-West Nieuws

Arie en Franklin winnen brons in Rotterdam

www.judozuidwest.nl
Vandaag tijdens het Judo2Inspire toernooi georganiseerd door Elisabeth Willeboordse op de van Gentkazerne in Rotterdam deden 6  JudoGoes judoka`s mee. 

In de ochtend waren dat Anthonie Moggré in 38 kg en Izaäc Wildenberg in 42 kg. `s-Middags waren het Jarno Bouwmeester 55 kg, Arie Storm 60 kg, Kevin Goudswaard en Franklin Boorsma -66 kg die op de mat stonden.

Anthonie zat in een poule van 5 judoka`s. Hij verloor de eerste 2 wedstrijden op ippon tegen Istvan de Jong en Nicky Fransen. Deze twee wonnen later goud en zilver. De twee andere tegenstanders versloeg Anthonie met ippon en werd daardoor de 3e in de poule en mocht niet verder judoën om de prijzen. Hij liet wel op de mat zien dat hij technische vorderingen maakt.

Ook Izaäc zat in een poule van 5 judoka`s. Met hetzelfde resultaat als Anthonie. Izaäc verliest de eerste 2 partijen Robin Oly en Lucas Doove. Hij wint daarna fraai met twee ippons van Rowdy Odam en Nicolas Wu. Izaäc werd ook derde in de poule en mocht niet door, maar liet zeker in de twee laatste partijen zien dat hij er bijhoort in deze klasse.

Jarno begon met 7 judoka`s in de poule maar er vielen er al snel 2 uit. Voor Jarno restte de 4 partijen tegen zijn Rotterdamse trainingspartners, Ennio, Boris, Adil en Kevin. Alle partijen gingen verloren maar niet zonder een hevig strijd. De als altijd strijdbare Jarno knokte voor wat hij waard was maar het lukte niet vandaag.

Ook in de 66kg waren er twee poules van 5 judoka`s. Kevin verloor twee keer en won twee keer met ippon en plaatste zich voor de kruisfinale tegen Boris Gersjes de winnaar van de andere poule. Franklin uit die andere poule won 3 keer met ippon en verloor van Boris en werd ook tweede. Hij moest tegen Gino Maas winnaar van de poule van Kevin en Kevin tegen Boris. Omdat zowel Kevin als Franklin verloren moesten ze daarna tegen elkaar om het brons. Franklin won deze wedstrijd met een waza ari. Derde plaats voor Franklin en vierde voor Kevin.

Arie zat in een poule met 4 judoka`s. Na 1 verloren en 2 gewonnen wedstrijden waren er 3 judoka`s met evenveel punten. Zij moesten in een barrage nog een keer tegen elkaar om uit te maken wie er naar de kruisfinales mocht. Tegen Tim Houwing stond Arie tot 35 seconden op een waza ari voorsprong, maar verloor vlak voor tijd alsnog. Tegen van de Sluis won Arie terecht met een shido en mocht daardoor tegen de winnaar van de andere poule. Ook nu gaf Arie een snel gescoorde waza ari tegen Deljo uit handen en verloor. In zijn 7e en laatste partij om het brons tegen Jari Kiefer won de vermoeide Arie met een shido en ging met een fraaie derde plaats naar huis.


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven