judo Zuid-West Nieuws

Denise en Mauk 5e op het NK-21

www.judozuidwest.nl
Denise de Korte en Mauk Moerman eindigen beide, na een verloren wedstrijd om brons, als vijfde op het NK-21 in Nijmegen.

Denise de Korte -70 kg
Denise had in de eerste ronde een bye en kon haar tegenstander uitvoerig bekijken. Tegen Annemijn Salomons scoorde Denise als snel met een seoi nage en kon deze voorsprong nog verder uit te bouwen. Met een ippon voor een de ashi barai besliste Denise de partij. De latere kampioen Natascha Ausma was daarna in de kwartfinale met een houdgreep te sterk voor Denise. In de herkansing won Denise al na 7 seconden van Lucielle Hendriks met weer een de ashi barai. Door Renée van Hasselaar met een ippon te verslaan mocht Denise aantreden in de strijd om het brons. Silja Kok was helaas te sterk en scoorde met een beenworp. Denise, teleurgesteld, mag trots zijn op een 5e plaats als 1e jaars U21.

Mauk Moerman -81 kg
In de eerste ronde tegen Joost Daamen scoorde Mauk een ippon met een heupworp. Jan Reijntjes, winnaar van het Espoir, was daarna te sterk voor Mauk op de grond met een verwurging. In de herkansing scoorde Mauk tegen Liam Mulder met een yuko en tweemaal een waza ari. De sterke Tom Boneschanke kwam op een shido voorsprong tegen Mauk. Deze scoorde zelf een yuko en daarna kreeg Mauk weer een yuko tegen. Met een ippon voor fraaie uchi mata besliste Mauk deze hevige strijd. Ook Coen van WInden werd verslagen maar nu met shido's 2-1 in het voordeel van Mauk. In de 5e wedstrijd tegen Thomas van der Maas scoorde Mauk eerste een waza ari en daarna een ippon met o uchi gari. In de laatste wedstrijd om het brons tegen Brandon Tegelaar werd Mauk tijdens een sutemi overgenomen en werd daardoor 5e. Teleurstelling maar hoop doet leven.

Zoïe Moerman -57 kg
Zoïe had zich als -18 jarige geplaatst voor dit NK. Ze verloor in de eerste ronde van Rachel Krachten op yuko. In de herkansing ging het weer beter. Zoïe won van Celeste Pijnenborg met een waza ari voor een schouderworp en daarna nog een ippon voor een heupworp. Ook Bente Egeter werd verslagen, nu met twee waza ari's voor een heupworp en een houdgreep. Verlies van Zoïe van Laura Kreuger met waza ari betekende een 9e plaats en voldoende punten voor haar zwarte band.

Arie Storm -60 kg
Arie had trof in de eerste ronde Arthur Heeres. Na een goed begin van Arie, scoorde Arthur toch een ippon. In de herkansing tegen Unyar Suheyl verloor Arie weer en zat het NK voor hem erop.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven