judo Zuid-West Nieuws

Nikki en Emy winnen in Kaatsheuvel

www.judozuidwest.nl
Nikki Bruins en Emy Maat werden vandaag kampioen in Kaatsheuvel. Eliza Swart, Sven Verburg, Isa de Waard en Jurian Mol werden tweede. Noah Visschers pakte brons. Quinn Swart een Danitshia Strobos werden vijfde.

Noah zat in een poule van 7 jongens dit betekende 6x judoën en dat deed hij dan ook super goed, 3x won Noah met Ippon voor een linkse O-Goshi en houdgreep, 2x verloor hij in een houdgreep en 1 tegenstander kwam niet opdagen waardoor hij netjes derde werd in deze grote poule.

Danitshia had het een stuk zwaarder en moest tegen veelal jongens die een stukje zwaarder waren en die kilo’s merk je toch wel als je in een houdgreep terecht komt. Helaas gebeurde dat haar 3x en 1 keer verloor ze door een O-Soto-Gari. Toch een mooie herinnering als beloning. 

Isa zat in een poule van 2 dus werd helaas maar 2x judoën en judoën tegen iemand die niet goed vastpakt en dan wel inzet is best lastig. 1x won ze met een shido verschil en 1x verloor ze met een Yuko. Dit betekende een 2de plek voor Isa. 

Emy zat ook in een poule van 2 en won beide wedstrijden de eerst met Ippon door een houdgreep en de tweede op beslissing. Dit resulteerde dus in een prachtige eerste plek.

Eliza won haar eerste wedstrijd op Ippon voor sterke houdgreep. Helaas werd de 2de verloren door een O-Goshi. Tot slot won ze weer met een sterke houdgreep. Knappe 2de plaats voor Eliza.

Nikki zat in een poule van 7 dus kon aan de bak. 6 partijen judoën en 6 partijen gewonnen 3 op Ippon, 2 door een yuko en 1 op hantai. Erg sterk gejudood en met gevarieerd gewonnen door te winnen met O-goshi, De Ashi Barai en Houdgreep.

Sven had ook een poule van 7 en moest ook aan de bak vandaag. De eerste 5 partijen werden gewonnen met Ippon en zijn laatste partij werd de finale want zijn tegenstander had tot nu toe ook alles gewonnen. Sven stond lang een shido voor maar in de slot seconde werd hij toch nog verrast met een voetveeg en verloor maar super knap 2de Sven!

Quinn had het zwaar vandaag, de jongens waren een stukje sterker en hij kwam in de houdgreep en kwam daar steeds niet meer uit behalve 1 keer toen draaide hij er super knap uit. Helaas geen winstpartij maar wel een mooie aandenken.

Jurian stond sterk te judoën zijn eerste partij kwam zijn tegenstander met zijn neus op de mat waardoor een fikse bloedneus als vervolg. Helaas kon hij de partij niet afmaken maar dit betekende wel een winstpartij voor Jurian. Zijn volgende 2 partijen werden gewonnen op de grond met een houdgreep. Tot slot verloor hij zijn laatste partij op een shido verschil. Een hele knappe 2de plek voor Jurian. 

Via de link vind je met een beetje zoeken je eigen podiumfoto terug https://www.facebook.com/Langstraattoernooi/

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven