judo Zuid-West Nieuws

Drie kampioenen op Zuid-Nederlands kampioenschap tot 18 jaar

www.judozuidwest.nl
Drie gouden en een bronzen medaille tijdens het DK-18 jaar voor JudoGoes. Jarno Bouwmeester tot 55kg brons, Niek Louwerse tot 66kg goud, Francisca Buteijn tot 40kg goud en Zoïe Moerman tot 57kg goud.

Francisca had als laatste jaars -15 ingeschreven voor het DK en werd automatisch 1e omdat haar tegenstanders niet kwamen opdagen. Na de weging kreeg ze de gouden plak omgehangen en kon ze de andere judoka's aanmoedigen.

Niek was in de klasse tot 66kg veruit de sterkste. Tegen Grigorjan scoorde Niek 2 maal een waza ari en won uiteindelijk met een houdgreep. 2 waza ari's waren tegen van der Loop voldoende om de halve finale te bereiken. Na een waza ari voor een schouderworp tegen Roovers moest Niek de partij alleen nog controleren om in de finale te komen. Ook tegen Bodhi Mulder scoorde Niek 2 maal met een waza ari en kwam de DK titel geen moment in gevaar. Een verdiende overwinning op het DK.

Zoïe had een poule van 4 judoka's en moest dus 3 keer de mat op. Van Brouwers won Zoïe op een ippon door een overname gevolgd door een houdgreep. De aanvallende Zoïe kon tegen Verhoef niet scoren maar won door drie straffen op ippon. In de laatste partij scoorde Zoïe weer een ippon met een houdgreep. 

Jarno won zijn eerste partij tegen van Tuijl met 3 keer een waza ari. Daarna was Haurissa in de volgende ronde te sterk. In de herkansing om de derde plaats tegen Ben Avi was het een spannende strijd. Jarno kreeg 2 shido's in zijn voordeel maar kon beide judoka`s konden niet scoren. In de golden score greep Jarno de bronzen plak met een waza ari voor een schouderworp. Ook hij plaatste zich voor het NK in Leek  






 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven