judo Zuid-West Nieuws

Tristan en Richard kampioen in Made

www.judozuidwest.nl
Tristan en Richard werden kampioen op het Amerhal in Made. Nadia, Lars en Francisca pakten het brons.

Tristan Cairo U12 -34kg - KAMPIOEN
Tristan stond vandaag heel goed te judoën. Zijn eerste wedstrijd won hij met een ippon door een mooie uchi-mata. Zijn volgende wedstrijden duurde de volle twee minuten, maar winst hij gecontroleerd te winnen beide wedstrijden met waza-ari. In de finale won hij weer voortijdig op ippon. Een goede medaille voor Tristan.

Richard Bobeldijk U15 -38kg - KAMPIOEN
Richard won zijn eerste wedstrijd door een waza-ari te scoren voor een lage schouderworp. Zijn volgende ronde wist hij op ippon te winnen voor een koshi-garuma. In de halve finale kwam hij voor te staan. Hij liet zich alleen verrassen door zijn tegenstander, waardoor de stand weer gelijks stond. In de golden score maakte Richard een mooie ippon-semi-nage. De finale won Richard met een houdgreep. Richard is kampioen in de -38kg.

Lars van Sabben U15 -38kg - DERDE
Lars kwam in zijn eerste partij maar niet tot scoren. In de golden score wist zijn tegenstander hem te verrassen. Lars zijn volgende partij wist hij te winnen met een houdgreep. De partij om het brons werd pas in de golden score beslist. Lars bleef jagen op een score en zetten zo zijn tegenstander op een straf, waardoor Lars won. Een derde plaats.

Francisca Buteijn U15 -40kg - DERDE
Francisca verloor haar eerste wedstrijd in de golden score. Afgelopen vrijdag gingen haar hechtingen uit haar hand en ze kon weinig grip krijgen met deze hand. Hierdoor kon ze haar tegenstandster niet werpen. Hand toch getapet, zodat ze wat beter vast kon pakken in haar volgende partijen. In de herkansing was ze in beide partijen overduidelijk de beste. Ze won met een wurging en een mooie o-soto-gari.

Nadia Cairo U10 -28kg - DERDE
Nadia won haar eerste wedstrijd met een houdgreep. Haar tweede wedstrijd verloor ze met twee strafjes. De straffen kreeg ze, omdat ze te weinig probeerde te aanvallen. In de wedstrijd om het brons won ze met een mooie o-goshi. Een derde plaats voor Nadia.

Daan van Sabben U15 -34kg
Daan kreeg in zijn eerste wedstrijd een wurging aan zijn broek. In de herkansing kwam hij achter te staan met een waza-ari. Daan maakte vervolgens een o-uchi-gari maar had onder de band van zijn tegenstander vast. Hierdoor werd het punt niet toegekend, maar kreeg hij een shido. Het lukte Daan niet om zijn tegenstander nogmaals te werpen, maar dan met een goede pakking. Goed geknokt, maar geen winstpartijen voor Daan.

Immanuel Cairo U15 -42kg
Immanuel won zijn eerste wedstrijd redelijk snel met een houdgreep. De volgende rond kreeg Immanuel drie keer een straf, wat hansoku-make betekend. In de herkansingsronde verloor Immanuel met een houdgreep.

Kira Visschers U8 -22kg
Kira zat in een poule van 6 meiden. Ze mocht vijf wedstrijden judoën. Ze verloor er twee op beslissing, één met een waza-ari en één op ipppon. Ze wist er ook één te winnen met een waza-ari.

Milan Evegaars U10 -38kg
Milan verloor zijn eerste wedstrijd met een houdgreep. In de herkansingsronde won hij een wedstrijd met een waza-ari. Zijn volgende partij verloor hij met ippon.

Hugo Schipper U10 -34kg
Hugo heeft hard geknokt, maar verloor twee wedstrijden.

Noah Visschers U10 -27kg
Noah verloor twee wedstrijden. Volgende keer beter.

 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven