judo Zuid-West Nieuws

Zes kampioenen in Klaaswaal

door
www.judozuidwest.nl
Op het fantastiasche starterstoernooi in van Randori in Klaaswaal behaalden onze judoka's 6 eerste, 6 tweede en een derde plaats.

Sven Broekhuizen, Jermaine Bleeker en Eliza Swart zaten in dezelfde poule. Eliza wist alles te winnen en werd dus eerste, Jermaine verloor de finale en werd tweede. Sven heeft heel veel trucjes geprobeerd maar kon helaas geen wedstrijdjes winnen. Toch gaat ook Sven naar huis met een mooie beker!

Hugo Schipper verloor zijn eerste partij, won er vervolgens twee en werd op punten kampioen! Gefeliciteerd Hugo.

Noa Niemantsverdriet wint haar eerste partij, verliest haar tweede wedstrijd. Gelukkig weet Noa haar derde wedstrijd weer te winnen met een muurvaste houdgreep! Een mooie tweede plek voor Noa!

Milan Evegaars was lekker op dreef vandaag. In een poule van 3 mocht hij twee keer judoen tegen elke tegenstander. Hij wint alle 4 zijn wedstrijden met een houdgreep! Goed gedaan hoor Milan!

Niels Broekhuizen en Quinn Swart zaten ook in dezelfde poule. Niels verliest zijn eerste partij met een houdgreep. In zijn tweede partij is het Niels die zijn tegenstander in een houdgreep pakt, helaas is dit net buiten de tijd en krijgt Niels hier geen punt voor. In de Golden Score wint Niels alsnog. De derde wedstrijd van Niels gaat snel verloren tegen een tegenstander die veel meer wedstrijdervaring heeft als Niels. De laatste partij is tegen Quinn, Quinn wint deze met een wazari. Quinn verloor zijn eerste 2 partijen, maar kon daarna ook nog 2 partijen winnen. Een mooie tweede plaats voor Quinn en een mooie beker een leerzame dag voor Niels!

Emy Maat had het vandaag niet getroffen. Een van haar tegenstanders was er niet, waardoor ze 3 keer tegen dezelfde jongen mocht judoen. Helaas wist hij haar 3 keer in een houdgreep komen, waar Emy niet uit kon komen!

Sven Verburg wint zijn eerste partij met een mooie Uchi Mata. Helaas gaan partij 2 en 3 verloren. Een derde plaats voor Sven.

Jan Willem Moeliker wint zijn eerste 3 partijen betrekkelijk eenvoudig. In zijn vierde partij trof hij een tegenstander die graag Makikomi technieken maakt, en Jan Willem had daar een beetje moeite mee. Liet zich meetrekken naar de grond en kwam terecht in een houdgreep. Een tweede plaats voor Jan Willem!

Stefano Bleeker ging ook lekker vandaag! Wist 4 partijen te winnen met sterk grondjudo! De terechte kampioen in deze poule vandaag! Gefeliciteerd Stefano!

Nikki Bruins was ook lekker op dreef vandaag. Veel verschillende aanvallen gezien en sterk grond judo wat resulteerde in 3 winstpartijen en en eerste plaats!

Daan Fijnaut en Davy de Kroon zaten bij elkaar in de poule. Davy weet 2 partijen te winnen, maar verliest er ook 2. De onderlinge strijd tegen Daan gaat ook verloren. Davy wilde Daan overnemen met tani otoshi, maar Daan is snel genoeg om Davy weer over te nemen, waardoor Daan een ippon scoort. Daan wist zijn andere partijen ook te winnen met veel verschillende aanvallen. In de laatste partij kreeg Daan een tik in zijn gezicht, de boosheid die daar van kwam gaf hem net dat laatste beetje kracht wat hij nodig had om ook deze tegenstander te werpen! Daan kampioen, Davy tweede!

Podiumfoto's op de Flickr


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven