judo Zuid-West Nieuws

21 JudoGoes judoka's in Clinge

01 april 2018 door
Een grote groep voornamelijk beginnende wedstrijdjudoka's deed zaterdag 31 maart mee in Clinge.

Het toernooi in Zeeuws-Vlaanderen heeft altijd de Belgisch rommelige gezelligheid in zich. Ook dit jaar duurde het soms wat lang, maar alle judoka's konden gelukkig hun wedstrijden weer draaien. Met 6 kampioenen, 10 tweede plaatsen, 3 derde plekken en 2 vierde deden de 21 deelnemers het prima.

Melvin Hamelink en Manon Dekker zaten bij elkaar in de poule. Manon verloor 1x en werd knap 2e tussen allemaal jongens. Ze kreeg een eerste plaats omdat ze als meisje tussen de jongens stond.

Melvin wist niet te winnen en werd 4e

Milan Evegaars won bijna alle wedstrijden met een houdgreep en werd tweede

Voor Tess Odinot was het allemaal nieuw. Toch deed ze het prima en werd derde

Jan Willem Moeliker had het allemaal prima in het oog en won al zijn partijen. Kampioen.

Danitschia Strobos won en verloor en werde tweede

Tommy van der Hansz was zijn zere been na de eerste partij vergeten toen hij de anderen won. Tweede

Abbigail Dijkman won haar laatste partij in de laatste seconde en werd zo tweede

Dahn Luong maakte en lag in een houdgreep en dan wordt je tweede

Mia Vos had één meisje die niet durfde, maar tegen alle andere meisjes deed ze het prima. De meeste gewonnen en 1 verloren. Zilver dus.

Jurian Mol beloonde zichzelf voor zijn harde trainen in de RTC groep. Ongeslagen kampioen werd hij.

Eliza Swart deed het prima. Knokte hard en won alles. Eerste

Quinn Swart was het niet eens met de beslissing in de laatste wedstrijd (André snapt dat wel). Goed geknokt en derde.

Mitchel Dekker liet zijn harde en zachte kant zien en werd ook verrast door de latere kampioen. TOP, tweede.

Finn Murre deed het prima met een zilveren plak.

Levi van der Merwe verloor alleen van een oranje band (hij wit) en werd tweede.

Milou Bookelaar won soms op beslissing maar won wel alles. Dan ben je de beste op een toernooi en krijg je Goud.

Noa Niemantsverdriet had makkelijke en een moeilijke tegenstander. Ze won ze wel allemaal.

Wout Peijnenburg is bescheiden maar kan goed judoën. Het lukte hem helaas niet een wedstrijd te winnen. Hij werd derde.

Mika Janssen behaalde, zoals hij het zelf zei, 30 punten. Alles gewonnen met ippon en kampioen.

Lucas Peijen had 4 partijen waarvan er 3 op beslissing werden beslist. Een mooi poultje dus waarin hij vierde werd.

Tigo Hoogenes was geblesseerd en deed niet mee.