judo Zuid-West Nieuws

Tristan Cairo Kampioen van Nederland

07 april 2018 door 
www.judozuidwest.nl
Op het NK tot 15 jaar in Leek werd Tristan Cairo zaterdag KAMPIOEN van NEDERLAND.

Op het NK werd JudoGoes vertegenwoordigd door 4 judoka's Richard Bobeldijk, Tristan Cairo, Daan van Sabben en Joep Smulders.

Tot 34 kg Tristan Cairo en Daan van Sabben
Daan won zijn eerste wedstrijd tegen Yoeri Schwoll met een ippon door eerst een schouderworp te maken en daarna te volgen met een houdgreep. Ram van de Pas was daarna te sterk.Daan verloor met een houdgreep. In de herkansing werd Daan uitgeschakeld door Ruben Wallinga met een houdgreep. Mooie ervaring om op het NK te staan.

Tristan werd overtuigend kampioen in de klasse tot 34 kilo met 5 winstpartijen. In de eerste partij tegen Ruben Wallinga met een ippon voor een schouderworp. De tweede won hij van Bart Verstappen weer met ippon voor een schouderworp. De kwartfinale tegen Noa van Kampen leverde het zelfde resultaat op. Overwinning met ippon voor een schouderworp. Ram van de Pas in de halve finale verraste Tristan met zijn sterke pakking. Hij zette Tristan onder druk en Tristan kreeg een shido tegen. Door halverwege de tijd te scoren met een schouderworp besliste Tristan de wedstrijd en plaatste hij zich voor de finale. Voor de finale tegen de Fries Sil Velstra had Tristan een goede tactiek bedacht. Sil onder druk zetten vanaf de eerste pakking. Tristan domineerde direct de wedstrijd en kon snel een ippon scoren met zijn schouderworp. En was daardoor de KAMPIOEN  van Nederland in deze klasse.



Tot 38 kg Richard Bobeldijk
Richard scoorde tegen Basile La Fontaine een waza ari met een schouderworp. Basile overrompelde daarna Richard met twee waza ari`s. In de herkansing won Richard van de Berg met een ippon voor een schouderworp. Daarna van Valentijn Perdula met 2 keer een waza ari voor schouderworp. In de partij tegen Gelino Wondel scoorde Richard met een prachtige tilheupworp een ippon.  Richard kon tegen Van Kooten met aanvallend judo niet scoren, kreeg wel een shido in zijn voordeel. In de golden score bleef de stijd gelijk opgaan. Door een moment van onoplettendheid kon van Kooten scoren en was Richard uitgeschakeld. Gestreden maar verloren.

Tot 50 kg Joep Smulders
Joep was de eerste ronde vrijgeloot maar trof het achteraf niet met zijn loting. Zijn eerste wedstrijd was tegen de latere kampioen. Joep werd verrast door Bronsvoord met een ippon. In de herkansing tegen Breel begon Joep goed, scoorde bijna maar gaf het uithanden en verloor met een waza ari. Waardevolle ervaring om op het NK te staan.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven