judo Zuid-West Nieuws

Prijswinnaars in Lommel

08 april 2018
www.judozuidwest.nl
Op het sterkbezette toernooi De Soeverein JudoCup in Lommel (België) stonden meerdere JudoGoes judoka's op het podium

Anthonie Moggré U18 -42kg - TWEEDE
Anthonie stond vandaag sinds lange tijd weer op de wedstrijdmat. In Nederland moet hij in de -46kg judoën en met nog geen 40kg is dat best een groot verschil. In België hebben ze in de U18 gelukkig nog een -42kg. De eerste wedstrijd tegen Enrique Stofberg moest Anthonie nog erg in het ritme komen. Pas in de golden score wist Anthonie te winnen met een mooi worp. Silvano Morel, nummer 2 van België, was zijn tweede tegenstander. Hij won redelijk snel met een wurging (goshi-jime). Door constant spanning te houden en goed te blijven lopen, moest zijn tegenstander aftikken. Zijn laatste partij was tegen Olivier Naert, Belgisch Kampioen in dit gewicht. Hij kwam duidelijk te kort tegen deze sterk aanvallende judoka. Toch knap tweede, na een periode geen wedstrijden. Gefeliciteerd!

Noa Niemantsverdriet U11 - TWEEDE
Noa deed vandaag voor het eerst mee aan een toernooi in het buitenland. Omdat de regeltjes in Belgie soms net iets anders zijn was het toch best een beetje spannend. De eerste wedstrijd was een hele sterke wedstijd vanuit Noa's kant. Tegen de lange en sterke Belgische Winne Thaens kon ze de gevaarlijke arm goed controleren en uitschakelen. Hierdoor kon Noa zelf goed mee blijven doen en won ze de wedstrijd omdat de Belgische één keer bestrafte werd door zonder technietk naar de grond te gaan. Tegen Lotte van Opdorp had ze het zwaarder en kwam ze alleen de eerste keer uit de houdgreep. Hierdoor werd Noa tweede op dit "echte Cup toernooi".

Milan Evegaars U11 - DERDE
Milan moest vandaag in zijn eerste wedstrijden de strijd aan gaan tegen twee sterke jongens uit Zuid Holland. In beide wedstrijden kon hij heel goed meedoen maar werd hij halverwege de wedstrijd verrast waardoor beide wedstrijden verloren gingen. De strijd tegen de Belg Daniel Heylen werd een heus gevecht waarbij de goede aanvallen beide kanten op gingen. Omdat de Belg 1 shido's kreeg en Milan één won hij deze wedstrijd en werd hij derde. 

Nikki Bruins U13 - DERDE
Nikki heeft het als eerstejaars U15 in Nederland vaak zwaar en kiest hierdoor heel bewust andere toernooien als dat ze in haar laatste jaar U12 deed. Vandaag was het weer een keer een zwaarder toernooi omdat ze in Belgie de oudste is. In haar eerste twee wedstrijden moest Nikki duidelijk weer even wennen en wist ze nog niet te winnen. In de laatste wedstrijd zagen we Nikki zoals we haar graag zien. Vechtend en knokkend voor ieder punt en de winst. Ze wist met meerdere grote aanvallen bijna te scoren, maar ze kreeg haar Belgische tegenstandster net niet naar haar rug. Door de grote aanvallen en bijna scores won ze uiteindelijk wel op beslissing en was een derde plaats het resultaat.

Francisca Buteijn U18 -44kg - DERDE
Francisca had vandaag de pech dat ze twee keer tegelijkertijd op de mat stond met Anthonie. De matten stonden ver uit elkaar en moest ze veel zelf doen. Dat is soms balen, maar hoort er ook bij. In haar eerste wedstrijd stond ze tegen de Nederlandse Bente Lueb. Francisca maakte een o-soto-gari, maar met te weinig controle en werd overgenomen en kwam in een houdgreep terecht. Hier kwam ze niet meer uit. Haar volgende partij was tegen Enola Gaspard. Hier stond ze echt super te judoën. Aanvallend en variërend. Helaas kon Enola één keer door de sterke pakking van Francisca heen komen en wist een waza-ari scoren. Francisca bleef aanvallen, maar kon deze score niet meer terug halen. Haar laatste partij was tegen Lola Raes. Ook hier stond ze weer goed te judoën. Ze liet zich verrassen en verloor deze wedstrijd. Ze heeft erg goed staan judoën. Dit keer helaas geen winst partijen, maar als beloning op het harde werken wel nog op het podium met een gedeeld derde plaats.


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven