judo Zuid-West Nieuws

Lieke brons in Berlicum

16 april 2018 door 
www.judozuidwest.nl
In het Brabantese Berlicum werd Lieke Smulders gisteren derde in de klasse U18 jaar tot 70kg.

Lieke Smulders U18 -70 kg - DERDE
Lieke heeft vandaag bewezen dat aanvallen tot de winst lijdt. In haar eerste partij won ze binnen enkele seconden met ippon. Haar laatste partij nam ze ook weer zelf het voortouw. Hierdoor wist ze weer te scoren. De andere twee partijen was ze minder aanvallend, waardoor de andere meiden wisten te scoren in het ne-waza. Een mooie derde plaats! 
En Lieke, blijven aanvallen dan kan je scoren.

Daan van Sabben U15 -34 kg
Daan begon de dag goed met twee winst partijen. Tegen Twan de Ruiter kwam hij in de een houdgreep terecht en verloor. In de herkansing wist hij in de golden score te scoren. Daan zei zelf: Ik werd boos. En dat werkte. Zijn volgende wedstrijd kwam hij in een houdgreep terecht, waar hij niet meer uit kwam.  Een zevende plaats voor Daan. 
Tip van de coach: vaker boos worden, het werkt!

Richard Bobeldijk U15 -42 kg
Richard was vandaag te zwaar voor de -38 kg dus stond vandaag tegen zwaardere en vooral grotere jongens. Zijn eerste twee wedstrijden wist hij snel te winnen met aanvallend en variërend judo. Zijn volgende partij was een spannende strijd. Pas in de golden score werd er een score gemaakt, helaas was dit niet voor Richard. In de herkansing wist hij weer een schitterende semi-nage op twee knieën te maken. Zijn volgende partij liet hij zich snel verrassen met zijn eigen favoriete worp, een seoi-nage. Een zevende plaats in een deelnemersveld van bijna 40 judoka’s is netjes.

Joep Smulders U15 -50 kg
Joep begon sterk met twee winst partijen. Zijn volgende partij verloor hij met ippon. In de herkansing won hij met ippon. Zijn volgende partij stond hij tegen een bekende, Jim Breel. Het was een spannende partij en na de reguliere tijd was er nog geen score. In de golden score liet hij zich verrassen. Ook voor Joep een zevende plaats in een groot deelnemersveld. 
Probeer je tegenstanders meer in beweging te zetten dan is je veeg nog gevaarlijker. 

Eliza Swart U10 -32 kg
Eliza stond vandaag tegen allemaal meiden met een oranje band. Zelf heeft ze nog maar een witte band met een bruine slip. Ze heeft goed haar best gedaan. Eén keer gewonnen met een houdgreep en twee keer verloren met een houdgreep.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven