judo Zuid-West Nieuws

Tweemaal goud en tweemaal zilver en brons in Mierlo

13 mei 2018 door 
www.judozuidwest.nl
Op het Internationale Houvast toernooi in Mierlo behaalden onze judoka's dit weekend weer mooie resultaten.

ZATERDAG

Kira Visschers - 8 jaar
Kira had vandaag in een poule met 4 jongens. Tos van Maanen was haar eerste tegenstander. Beiden scoorden een waza ari. Kira won terecht op beslissing van de scheidsrechter.  Jayce Soegito kwam er tegen Kira niet aan te pas. Met een houdgreep scoorde Kira een ippon. De derde partij won Kira weer op beslissing na 2 minuten felle strijd. Haar laatste partij tegen de Engelsman Raeyan Ali won met twee waza ari`s. Een worp gevolgd door een houdgreep. Kampioen tegen allemaal jongens. Complimenten.

Nadia Cairo -10 jaar -32kg
Nadia was de eerste ronde vrijgeloot en won in de tweede ronde van Jazlynn Sonke met twee waza ari`s. De wedstrijd tegen  Esra de Boer had een zelfde verloop. Heupworp gevolgd door een houdgreep. Twee waza ari`s maken een ippon.IN de finale tegen Tessa Engels werd het weer duidelijk wie de sterkste was. Een waza ari voor heupworp van Nadia gevolgd door een houdgreep betekende een ippon voor Nadia. Weer een overwinning op dit sterk bezette toernooi.

Tristan Cairo en Daan van Sabben -15 jaar -34 kg
Tristan had ook een vrijloting in de eerste ronde en won in de tweede ronde van Ruben Bolte met twee waza ari`s. Zef Jansen werd geworpen met een mooie heupworp voor een ippon . In de halve finale tegen de Twan de Ruiter liep Tristan tegen een waza ari achterstand op. Vlak voor tijd scoorde hij de gelijkmaker met een schouderworp. In de golden score maakte Tristan na 1 minuut de beslissende score. De finale tegen Tenzin van Osch kregen beide judoka`s in een gelijkopgaande wedstrijd 2 shido`s. Door een foutje van Tristan kreeg hij de 3e shido en won hij toch een keurige zilveren plaats.

Ook Daan had de eerste ronde een bye. In de tweede ronde scoorde Daan tegen Cedric van Wunsel een waza ari met een schouderworp en daarna met een overname. In de volgende wedstrijd tegen Theije van de Krieke scoorde  Daan twee waza ari`s. Een schouderworp en een houdgreep.  In de halve finale verraste Tenzin van Osch Daan in het grondgevecht met een verwurging. In de strijd om brons tegen Ruben Bolte kwam Daan al snel achter met een waza ari. Maar door aan te blijven vallen kreeg Daan 2 shido`s in zijn voordeel. In de laatste secondes van de wedstrijd liep zijn tegenstander buiten de mat en kreeg zijn derde shido. Zwaar bevochten derde plek voor Daan.

Richard Bobeldijk -15 jaar -42 kg
Richard startte deze keer een gewichtsklasse hoger en won zijn eerste partij tegen Louis Loozen in de golden score met een ippon voor een verwurging. Ook de wedstrijd tegen Ruben Kuijpers werd door Richard in de golden score gewonnen met een verwurging. De Belg Jachichanov was daarna te sterk en besliste de wedstrijd.  In de herkansing tegen Markus Feddema streed Richard wat hij waard was maar kon niet scoren Hij verloor door twee waza ari`s. Goede start in -42 kg.

Lars van Sabben -15 jaar -38kg 
Lars werd in zijn eerste partij verrast door een schouderworp van Hartgring en was in de herkansing de betere en aanvallende judoka maar verloor door waza ari vlak voor tijd. Veel beter geworden nu nog de resultaten.

Immanuel Cairo -15 jaar -46kg
Immanuel begon tegen Binck te Winkel te afwachtend en kwam na een worp en een houdgreep. In de herkansing tegen de Belg Lars Clemminck verloor hij met een verwurging.   Blijf zo je best doen en dan gaat het weer lukken.

Danitshia Strobos - 10 jaar -21 kg
Danitshia trof het niet. Zelf heel licht tegen sterke jongens als tegenstanders. Ze verloor met een waza ari van Niemeier en in de herkansing van Axel Deckx. Volhouden en een beetje zwaarder worden.

Noah Visschers -12 jaar -27 kg
Na lang wachten was Noah aan de beurt tegen de Sverre de Witte. Deze verraste hem met houdgreep in in het grondgevecht. In de herkansing verloor Noah met twee waza ar`s van Reza van Geffen. Goed gestreden en geluisterd naar de coach. Op naar volgende wedstrijd.

Joep Smulders was wel aangemeld maar was geblesseerd en kon niet meedoen.


ZONDAG
Francisca Buteijn werd vandaag na drie gewonnen wedstrijden in de finale verslagen.
Anthony Moggré kon zondag geen partij winnen.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven