judo Zuid-West Nieuws

Broers van Sabben op podium in 's Gravenzande

11 juni 2018 door Jessica van Schaik
Tijdens het Westlandtoernooi in ‘s Gravenzande hebben de JudoGoes judoka’s prima gejudood. Daan van Sabben werd kampioen, Mika Jansen won zilver en brons was er voor Lars van Sabben.

In de vroege ochtend was het eerst de beurt aan Daan en Lars van Sabben en Richard  Bobeldijk.

Richard Bobeldijk (12-13 jaar -42kg) trof het niet. Hij mocht gelijk aan de bak tegen de sterke Stan van Leeuwen. Lang ging het gelijk op, maar uiteindelijk verloor Richard met waza-ari. Ook in de verliezersronde verloor Richard, dit keer met ippon. Hierdoor was het toernooi voor hem klaar.

Lars van Sabben (12-13 jaar -38kg) ging beter van start. Hhij won de eerste twee wedstrijden met ippon en ging pas in de halve finale onderuit. Toen restte het gevecht om het brons en deze won Lars met een fraaie ippon. Een mooie 3e plaats!

Daan van Sabben (12-13 jaar -34kg) zat in een poule van 3. Hij mocht 2x tegen beide tegenstanders en scoorde mooie punten met drop-seoi-nage. Onderaan de streep had Daan de meeste partijen gewonnen en was hij de kampioen! Gefeliciteerd!

Arthur Gorochov (10-11 jaar -42kg) en Quinn Swart (10-11 jaar -38kg) waren vandaag niet opgewassen tegen het geweld van de meer ervaren tegenstanders. Ze verloren beide 2x en waren klaar. Jammer jongens!

Mika Janssen (8-9 jaar -24kg) zat in een poule van 5. Hij won er 3 en was dus 2e! Knap gedaan

Eliza Swart (8-9 jaar -32kg), Danitshia Strobos (8-9 jaar -25kg) en Tommy van de Hansz (8-9 jaar -27kg) deden hun best maar kwamen niet op het podium.