judo Zuid-West Nieuws

Manon, Daan en Richard winnen ook in Wachtebeke

30 september 2018 door
Alle U15 judoka's prijs in Wachtebeke tijdens de Battle of the Kyu's Oost-Vlaanderen 2018.

Daan van Sabben won alle drie zijn wedstrijden met schouderworp op twee knieën. Een verdiende eerste plaats voor Daan.

Richard Bobeldijk en Lars van Sabben startte de dag tegen elkaar. Richard won met een ura-nage. Richard won ook zijn volgende drie partijen met een lage schouderworp, ura-nage en een houdgreep. Overtuigend kampioen in België. Lars won verder al zijn partijen met gevarieerd judo. Een eerste plaats voor Richard en een tweede plaats voor Lars.

Manon Dekker won haar twee partijen met een uchi-mata gevolgd door een houdgreep. Ook Manon stond op de hoogste trede van het erepodium.

Henk Kaemmerer won zijn eerste twee partijen snel met ippon. In de halve finale werd hij overgenomen. Dus een derde plaats voor Henk.

Francisca Buteijn kon zonder een partij te judoën weer terug naar huis. Ze hadden geen tegenstanders in de -40kg, -44kg en -48kg. Hopelijk volgende week meer geluk.