judo Zuid-West Nieuws

Dertien prijzen op de Open Zeeuwse

03 november 2018 door
Op de door Sportschool Geehoed prima georganiseerde Open Zeeuwse behaalde 13 judoka's het podium.

KAMPIOEN
Nadia Cairo maakte weer prachtige technieken en werd door een waza ari in de finale kampioen. Wij wennen er nooit aan, zij hopelijk ook niet.
Kylian Minnaar won de Open Zeeuwse na een voor hem wat tegenvallend DK in Gilze. Prima de draad weer opgepakt kerel.
Tristan Cairo liet zijn aanleg en goede vorm in de klasse tot U15 tot 38 kg weer eens zien in Zeeland.

TWEEDE
Noa Niemantsverdriet won er 3 en verloor er 2. Dan denk je brons, maar nee hoor ... ZILVER.
Daan Fijnaut liet zich na prima judo in de voorrondes verrassen in de finale door de scheids en zijn tegenstander.
Francisca Buteijn mocht na weken geen tegenstanders eindelijk weer eens wedstrijden draaien. Dan is 2e worden fijn.
Henk Kaemmerer was de beste van de drie JudoGoes deelnemers in de U15 -55kg en pakte de tweede plaats.
Isa de Waart werd met zilver eindelijk beloond voor hard trainen en regelmatig aan wedstrijden meedoen.
Immanuel Cairo bleef, ondanks een pijnlijke schouder, knokken en beloonde zichzelf met een mooie prijs.

DERDE
Tommy van der Hansz stond zoals altijd stevig op zijn benen. Zijn natuurlijke aanleg kan hem nog veel verder brengen.
Cathy Kaemmerer had twee pittige meiden waarvan ze nog niet kon winnen, maar de rest kan gaan oppassen. Ze komt eraan.
Manon Dekker kwam er achter dat een weekje Londen en iets te zwaar een pittige zaterdag oplevert. Toch nog brons.
Jan Willem Moeliker was met zijn derde plaats een mooie verrassing in de U15 -55kg. Hij was er dan ook maar wat blij mee.

NET NIET OP HET PODIUM
Eliza Swart heeft 5 partijen hard geknokt maar won net niet. Maar wat bleef ze positief.
Joep Smulders had niet zijn beste dag vandaag. We gaan op zoek naar vertrouwen, want dat is een beetje weg.
Delano van Geffen was een vergeten door de tafel, maar kon helemaal aan het einde van de dag toch nog zijn 2e partij judoën.
Milan Evegaars knokt zoals altijd als een tijger, maar kwam helaas niet tot een winstpartij.
Ide Barten had het zwaar. Hij kon vandaag helaas geen partij winnen.
Guusje Blokpoel was het beste meisje in haar gewicht. Maar ze zat in een poule met jongens en daar kon ze net niet van winnen.
Danitshia Strobos was veruit de lichtste in haar poule. Ze heeft het iedereen moeilijk gemaakt, maar dat was niet genoeg vandaag.
Sven Verburg boekt enorme progressie, maar de stap naar het winnen van wedstrijden van de echte wedstrijdjudoka's is nog te groot.
Hugo Schipper won en verloor potjes met zijn enthousiaste manier van judoën, maar kwam net tekort voor een medaille.