judo Zuid-West Nieuws

Succes weekend in België

03 december 2018 door 
www.judozuidwest.nl
Met 2 kampioenen, een tweede plaats en 4 bronzen medailles kwam de jeugd dit weekend terug uit Gent en Merksem (België)

Daan van Sabben -15 jaar tot 34kg - KAMPIOEN
Daan won al zijn vier partijen voortijdig met ippon. Hij was duidelijk de langste in zijn poule. Hierdoor moest hij andere worpen maken, dan zijn lage schouderworp. Hij wist alle vier zijn partijen met een andere techniek te winnen. Zijn eerste wedstrijd won hij met een koshi-garuma, zijn tweede wedstrijd met een o-soto-gari en zijn derde wedstrijd met zijn lage schouderworp. Zijn laatste wedstrijd kwam zijn tegenstander in een houdgreep terecht. Een verdiende eerste plaats voor Daan.

Lars van Sabben -15 jaar tot 42kg - KAMPIOEN
Lars was vandaag goed in vorm. In zijn poule won Lars twee keer met een o-soto-gari op het verste been. In de kwart finale won Lars met een harai-goshi. In de halve finale en finale won Lars voortijdig met een mooie seoi-nage. Een mooie eerste plaats voor Lars. Hij heeft net als zijn broer Daan aanvallend en variërend judo laten zien. 

Richard Bobeldijk -15 jaar tot 46kg - TWEEDE
Richard werd eenvoudig winnaar van zijn poule. Met een ingedraaide semi-nage en een semi-nage op twee knieën won hij van zijn tegenstanders. De halve finale wist hij voortijdig met ippon te winnen. In de finale stond hij tegen een sterke tegenstander. Richard werd twee keer overgenomen. Dit betekent een tweede plaats voor Richard. Na een tijd blessureleed een goed begin. 

Henk Kraemmerer -15 jaar tot 55kg
Henk verloor twee wedstrijden. Bij zijn laatste wedstrijd kwam hij vervelend met zijn schouder in de mat. Hierdoor kon hij helaas niet meer verder judoën.

Milan Evegaars tot 11 jaar
Milan was in zijn eerste wedstrijd de betere judoka maar liet zich verrassen door een heupworp en werd vastgepakt in een houdgreep. De tweede wedstrijd gaf hetzelfde beeld. Milan beter maar toch vlak voor tijd verliezen. In de derde wedstrijd herstelde Milan zich met en mooie heupworp. Derde plaats maar er had veel meer in kunnen zitten.

Isa de Waart tot 11 jaar
Ook Isa was de betere judoka in haar eerste wedstrijd. Maar boog twee keer voorover en werd daardoor geworpen. Isa deed het nog beter in de tweede wedstrijd en scoorde volgens plan 2 maal met een o uchi gari. Haar laatste wedstrijd ging helaas weer verlopen. In haar groep de beste judoka maar soms gaat het even iets anders. 

Daan Fijnaut tot 13 jaar
Daan startte zondag niet op zijn sterkst. Liet zich verrassen met een lage schouderworp. In de tweede wedstrijd blesseerde hij zijn rug en moest opgeven. De EHBO lapte hem weer op voor zijn laatste partij. Aan het einde lukte het Daan om zijn tegenstander te werpen en een derde plaats veilig te stellen

Bart Dekker tot 13 jaar
Bart had er wel zin in alleen zondag lukte het niet. Het was een sterke groep waar hij in zat en hij probeerde de aanwijzingen toe te passen. Zijn partijen gingen verloren maar werd toch nog derde. Kop op en gewoon doorgaan. Dat was zijn motto zondag. Op naar het volgende toernooi.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven