judo Zuid-West Nieuws

Tristan Cairo derde op Espoir

14 januari 2019
www.judozuidwest.nl
Op het Dutch Open Espoir in Eindhoven behaalde Tristan Cairo zondag de derde plaats in de klasse U15 tot 38kg. Francisca Buteijn werd zaterdag vijfde in de klasse U18 tot 40kg.

Op de eerste wedstrijddag op het grootste internationale toernooi in Nederland hadden we dit jaar slechts 1 deelnemer Francisca Buteijn. Zij deed mee in de leeftijd tot 18 jaar gewichtsklasse -40 kg
Francisca won haar eerste wedstrijd tegen de Belgische Helena Lamb overtuigend met ippon. Voor een overname direct gevolgd met een verwurging. In de kwartfinale tegen de Belgische Chloe Vrints werd het een slijtageslag, die pas in de goldenscore na 4.50 minuten beslist werd in het voordeel van Francisca door een derde shido in haar voordeel. De Nederlandse Nicole Sukandar was te sterk in de halve finale. Francisca kon het bedacht plan slechts ten dele uitvoeren en werd met ippon verslagen. In de strijd om het brons was Lois Klein met haar schouderworpen de bovenliggende partij. Maar toch eervolle 5e plaats en weer punten voor haar 1e dan.

Tristan Cairo werd op de tweede van het Espoir derde in de klasse -15 jaar, -38 kg. Om de 3e plek won hij van Ram van der Pas door hem in een muurvaste houdgreep te pakken. Een knappe prestatie in een poule van 45 deelnemers. Tristan was de enige Nederlander op het podium.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven