judo Zuid-West Nieuws

Prijzenregen op Langstraat Toernooi

28 januari 2019 door Jessica van Schaik
www.judozuidwest.nl
Gisteren was het tijd voor het jaarlijkse Langstraattoernooi in Kaatsheuvel. Een leuk toernooi waar de kinderen ingedeeld worden in poules, en dus tegen iedereen in hun klasse mogen judoën. Een gemoedelijke sfeer en prijs voor iedereen maken het een ideaal opstaptoernooi.

JudoGoes was met 17 judoka’s goed vertegenwoordigd, en wat deden ze het goed:

1e plaatsen waren er voor:
Jurian Mol (-46 kg -15 jaar) wist alle partijen snel te beslissen met ippon. Hij was duidelijk de sterkste van zijn poule. 
Lukas Schrieks (-50 kg, -15 jaar) deed na een lange pauze weer eens mee aan een toernooi en won knap al zijn partijen. Waar hij vroeger veel scoorde met o goshi, was het nu uchi mata die voor de nodige winstpartijen zorgde.
Kira Visschers (-28 kg, -10 jaar) scoorde een paar keer goed met een linkse sasae tsuri komi ashi, blijf deze oefenen Kira, die worp kan je nog veel helpen in je komende wedstrijden! Ze was vandaag duidelijk de sterkste.
Rowen Henssen (-34 kg, -10 jaar) won op één wedstrijd na alle partijen in zijn poule. Maar aan het eind bleken er nog 2 tegenstanders hetzelfde resultaat te hebben. Dus moesten deze samen net Rowen nog een keer strijden om de plaatsen 1, 2 en 3. Rowen hield zijn hoofd koel en knokte zichzelf naar het hoogste podium.
Mika Jansen (-28 kg, -10 jaar) was vandaag echt de sterkste, wat een kracht heeft deze judoka in zijn armen, daarmee stuurde hij alle tegenstanders door, en tja als je alles wint ben je kampioen! Goed hoor!
Levi van de Merwe (-37 kg, -10 jaar) maakte mooie partijen en liet mooie o- goshi’s zien. Alle partijen werden winnend afgesloten, dus mocht Levi de 1e prijs mee naar huis nemen!

2e plaatsen waren er voor:
Isa de Waart (-44 kg, -12 jaar) en Nikki Bruins (-48 kg, -15 jaar) hebben sterk staan judoën, verloren allebei één partij maar de andere partijen wonnen ze overtuigend met ippon, goed gedaan meiden!
Guus Diepersloot (-24 kg, -8 jaar) was met 21 kg veruit de lichtste van zijn poule, maar misschien ook wel de snelste, hij won 3x met houdgreep en verloor er 1, dat betekend een 2e prijs voor Guus, goed zo!
Scott Henssen en Milan Evergaars zaten in dezelfde poule (-42 kg, -12 jaar). Scott, met 1 jaar judo-ervaring, knokte zich naar een 2e plaats en Milan eindigde een treetje lager op de 3e plaats. Goed geknokt mannen!

Verder waren er 3e plaatsen voor:
Abbigail Dijkman
Danitshia Strobos


En 4e plaatsen (iedereen werd beloond met een prijs) voor:
Thijmen de Kok (27 kg wegen in de klasse -34 kg, -15 jaar is iets teveel van het goede)
Quinn Swart
Noah Visschers
Hidde Lagendijk

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven