judo Zuid-West Nieuws

Francisca Buteijn kampioen van Zuid-Nederland

17 februari 2019 door 
www.judozuidwest.nl
We hadden vandaag op papier 6 deelnemers op het DK. Twee judoka's konden door omstandigheden niet meedoen, de overgebleven vier judoka's behaalden 3 medailles.

Francisca Buteijn tot 40 kg - KAMPIOEN
Francisca werd door drie overwinningen ongeslagen kampioen in de klasse -40kg. Gwen Nuland versloeg ze met een verwurging. Tegen Anais Manuhutu scoorde Francisca een ippon met een o uchi gari. In de laatste wedstrijd ging het wat moeizamer. Francisca had wel overwicht maar kon niet echt scoren tot vlak voor tijd. Waza ari voor een o uchi gari. Goud voor Francisca.

Richard Bobbeldijk en Lars van Sabben tot 46 kg - ZILVER en BRONS
Richard won zijn eerste wedstrijd tegen Mark-Jan Zonder op ippon. Na een schouderworp zonder resultaat ging Richard door op de grond en scoorde met een armklem. In de halve finale tegen Osch scoorde Richard weer een ippon op de grond met dezelfde armklem. In de finale tegen Hulsthof was Richard zeker in het begin de betere judoka maar liet zich aan het einde overbluffen en verloor met ippon. De tweede plaats met een gouden randje voor Richard .
Lars begon tegen Dylan Bevelander sterk maar werd overgenomen en kwam in een houdgreep. Lars kwam in de herkansing gelijk in de strijd om brons tegen Mark-Jan Zonder. Lars scoorde als eerste een waza ari, maar vergat daarna de wedstrijd te controleren. Mark-Jan bracht de score weer in evenwicht door te scoren met een overname. In het grondgevecht na een worp maakte Lars een ippon met een armklem en werd daardoor 3e.

Henk Kaemmerer tot 60kg
Henk deed als -15 judoka mee bij de -18 en gelijk in een zwaardere gewichtsklasse. In deze leeftijd zijn de jongens ouder en daardoor vaak sterker. Henk vocht wat hij waard was maar verloor twee keer. Enigszins teleurgesteld kwam hij van de mat. Maar gezien de categorie is dat niet terecht. Op naar het DK -15.


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven