JudoGoes Nieuws

Zes podiumplaatsen in Izegem

03 maart 2019
www.judogoes.nl
Op de Izigem Open deden verschillende judoka's van onze club mee om de prijzen. Zes podiumplaatsen kwamen mee terug naar Zeeland.

Eliza Swart U11
Eliza moest erg lang wachten. Gelukkig had ze nog voldoende energie. Haar eerste twee wedstrijden won ze met een houdgreep. Haar laatste wedstrijd won ze met een prachtige worp. Kampioen!

Noa Niemantsverdriet U11
Noa zat met twee andere meiden in een poule. De eerste wedstrijd was erg spannend. Ze pakte haar tegenstander in een houdgreep, waar ze helaas uit kwam. Noa belandde zelf in een houdgreep en verloor. Haar tweede wedstrijd won Noa, een tweede plaats.

Daan Fijnaut U13
Daan stond zijn eerste wedstrijd tegen een bekende, Yordi. Het was een spannende wedstrijd. Daan verloor met een waza-ari door een stoeprandje. Zijn tweede tegenstander was geblesseerd geraakt, dus was de winst voor Daan. In Daan zijn laatste partij wisten beide jongens niet te scoren, maar door een paar goede aanvallen, een mooie dubbele tai-otoshi, wist Daan de wedstrijd op scheidsrechterbeslissing te winnen. Een tweede plaats voor Daan.

Guusje Blokpoel U9
Guusje was de lichtste van alle meisjes. Wat heeft ze goed haar best gedaan. De eerste wedstrijd verloor ze met een waas-ari. De tweede wedstrijd wist ze haar tegenstandster in een houdgreep te pakken waar ze niet meer uit kwam. Haar laatste wedstrijd verloor ze. Een mooie derde plaats voor Guusje.

Quinn Swart U13
Quinn zat in een poule van vier. Drie partijen heeft hij zijn best gedaan om te winnen. Dit keer lukte hem dat niet. Hij werd vierde.

Thijmen de Kok U13
Thijmen heeft drie partijen geknokt, maar kon geen partij winnen. Een vierde plaats voor hem.

Op zondag deden er drie judoka's van JudoGoes mee met de Izegem Open. Henk en Cathy Kaemmerer en Tristan Cairo. Alle judoka's moesten eerst in een poule judoën waarna de eerste twee zich plaatsten voor het afvalsysteem.

Tristan Cairo U15 tot 38 kg
Tristan won zijn beide wedstrijden in de poule met ippon voor houdgrepen. In de eerste rond van het afvalsysteem won Tristan met 2 waza ari's van de Belg Genoe. Ook tegen Quarta scoorde Tristan eerst een waza ari en daarna nog een ippon en plaatste zich voor de halve finale tegen de WitRus Arseni. Tristan was aanvallend beter en scoorde een waza ari met een armworp en volgde direct met een houdgreep. In de finale tegen de Belg Lenaerts was Tristan weer de aanvallende judoka. Hij kreeg 2 shido's in zijn voordeel maar kon niet scoren. In de golden score verraste de Belg Tristan met een waza ari. Zilver maar met een gouden rand.

Henk Kaemmerer U15 tot 60 kg
In de poule wonnen de 3 judoka's van elkaar en moesten daardoor nog een keer tegen elkaar. Henk won de eerste tegen een Engelsman met een waza ari en de tweede tegen een Duister met ippon. De eerste ronde in het afvalsysteem was Henk vrijgeloot. Demilie in de kwartfinale was met ippon te sterk voor Henk. In de herkansing tegen Woods hersteld Hen zich knap met een ippon voor een sutemi. De strijd om het brons tegen de Belg Germonpré won Henk overtuigend door eerst te scoren met een waza ari en gelijk een houdgreep te pakken. Ippon overwinning en een fraaie 3e plaats.

Cathy Kaemmerer U15 tot 58 kg 
Cathy starte in een poule met 4 judoka's. Cathy verloor haar eerst twee partijen van twee Belgische judoka's en plaatste zich niet voor het afvalsysteem. De derde partij ging niet door ivm een opgave van de 4e judoka. 

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven