judo Zuid-West Nieuws

Wauw in Wouw

10 maart 2019 door Evelien Plasmans
www.judozuidwest.nl
Op de Open Westbrabantse kampioenschappen judo in Wouw deden zondag 10 maart jl. verschillende judoka's van de club een succesvolle gooi naar de prijzen.

Abbigail Dijkman U8-25
Abbigail zat in een poule met 5 andere meiden. Deze meiden waren eigenlijk net nog een maatje te groot, maar Abbigail wist toch nog 1 wedstrijdje te winnen!

Guusje Blokpoel en Fenna Bokelaar U10,-20kg
Deze meiden hadden een poule van 3, maar mochten 2 keer tegen elkaar, kunnen ze toch lekker 4 wedstrijdjes judoën. Allebei verliezen ze van het andere meisje in de poule. De eerste wedstrijd tegen elkaar wint Guusje op beslissing. De tweede wedstrijd tegen elkaar wint Fenna met ippon. Fenna een mooie 2e plek, en Guusje 3e!

Danitshia Strobos U10,-25
Danitshia had een poule van 3, dus twee keer tegen elkaar. De eerste 2 wedstrijden verliest Dani helaas. 1 op beslissing, 1 in een houdgreep. In haar derde wedstrijd scoort ze ippon met iets wat lijkt op een lage schouderworp, maar wat het net niet was. Helaas gaat de vierde wedstrijd weer verloren, een tweede plek voor Dani!

Kylian Minnaar U10, -28
Kylian zit in een poule van 3 zijn eerste wedstrijd wint hij vrij eenvoudig met 2 keer tani otoshi voor wazari. Wedstrijd 2 en 3 gaan verloren tegen dezelfde tegenstander. Deze was vandaag een maatje te groot. De laatste wedstrijd wint Kylian weer netjes, waardoor hij toch 2e wordt.

Eliza Swart en Nadia Cairo U12, -36
Eliza verliest helaas 2 keer, en in een afvalsysteem betekent dit dat je klaar bent en naar huis kan. Nadia begint haar toernooi met een overwinning in haar eerste wedstrijd, 2 keer wazari voor o uchi gari gevolgd met houdgreep. De tweede wedstrijd kost wat meer moeite, bij een aanval van haar tegenstander landt Nadia vol met haar schouder in de mat en moet de strijd helaas geblesseerd staken.

Isa de Waart, U12, -40
Isa zat vandaag in een afvalsysteem, en dacht na 2 verliespartijen dat ze klaar was en naar huis kon. Toch moest Isa plotseling nog het podium op voor een derde plaats. Hoe dat kan weet niemand precies, maar je hebt m verdient Isa!

Milou Bokelaar U12, -38
Milou had vandaag pittige tegenstand. Een poule van 3, dus wel 4 wedstrijden judoën. Ze heeft enorm haar best gedaan, maar kon helaas geen wedstrijd winnen.

Tommy van der Hansz U10, -28
Tommy ging in zijn eerste partij helaas vol met zijn hoofd de mat in. Hij had hier zoveel last van dat hij niet verder kon judoën.

Quinn Swart U15, -42
Quinn zag zijn tegenstanders voor de wedstrijd en moest even slikken. In de -15 worden de onderlinge verschillen ineens wel heel groot. Hij heeft gevochten voor wat hij waard was, en veel tegenstand geboden, maar kon helaas niet winnen vandaag.

Tristan Cairo U15, -38 - kampioen
Tristan wilde vandaag lekker wat wedstrijden judoën, hij had een flinke poule, dus meestal moet dat dan wel kunnen. Vandaag in de eerste, en tweede ronde een vrijloting, en dus geen tegenstander. Zo stond Tristan zonder maar een seconde te judoën in de halve finale. Deze wint hij met een wazari. In de finale trekt Tristan de partij al snel naar zich toe. Scoort wazari en maakt het af op de grond.

Foto's via deze link

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven