judo Zuid-West Nieuws

Henk en Tristan kampioen van Zuid-Nederland U15

17 maart 2019 door 
www.judozuidwest.nl
Zondag zijn Henk Kaemmerer en Tristan Cairo kampioen van Zuid-Nederland geworden en hebben zich daarmee gekwalificeerd voor het NK in Leek.

Henk Kaemmerer -60kg
Henk was duidelijk de sterkste judoka van de drie in zijn klasse. In een poule waarin ze 2x tegen elkaar uitkwamen won Henk zijn eerste drie partijen met aanvallend judo met ippon. In de laatste wedstrijd liet hij zich verrassen door de minste judoka van de drie. Daarmee kwam zijn titel echter niet meer in gevaar. Op naar Leek. 

Tristan Cairo -38kg
Tristan had het tot aan de finale relatief eenvoudig. Al zijn partijen won hij met ippon. In de halve finale wel met wat meer moeite omdat zijn tegenstander zijn pakking goed verstoorde. In de finale trof hij een zeer sterke aanvallende tegenstander Jesse van Buel. Meerdere keren kwam Tristan serieus in gevaar door zijn, staande maar ook ne-waza, aanvallen. Uiteindelijk rolde Tristan uit een door Jess aangezette verwurging naar een houdgreep en won de partij.

Toine van Bennekom goed gestreden, zoals altijd, maar kwam wat te kort met 38,5kg in de -42.
Jurian Mol blijft goed op de been maar moet als groene band nog het onderspit delven tegen blauwe en bruine banden.
Cathy Kaemmerer en Nikki Bruins missen nog de echte wedstrijdspirit om op dit soort toernooien hun vrouwtje te staan. André zegt dan altijd "je moet nog iets minder lief worden op de mat"

We hebben zondag ook de judoka's van JV Breskens gecoacht. Milan van Eetveldt werd ook kampioen en Daniel Luteijn verloor om het brons.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven