judo Zuid-West Nieuws

GirlPower in Zelzate

23 maart 2019 door Evelien Plasmans
www.judozuidwest.nl
In de prijzen in Belgiƫ. Een mooie groep judoka's behaalden een medaille in Zelzate.

Daan Fijnaut wint zijn eerste wedstrijd met een mooie tani otoshi (stoeprand). In zijn tweede wedstrijd heeft hij pech. Zijn eigen aanval mislukt, hij probeert nog iets te herstellen, maar valt op zijn rug. Zijn tegenstander kreeg hier ippon voor. In de derde partij is Daan sterk aan het judoen, is een aantal keer dichtbij een score. In het grondgevecht is zijn tegenstander net iets sterker en weet Daan in een houdgreep te draaien. Hard knokken levert vandaag een derde plaats op.

Bart Dekker liet zich in zijn eerste wedstrijd een beetje verrassen. De regels zijn in Belgie net weer anders, dus hier mocht je wel Koshi Guruma maken met de arm volledig om de nek. Zo verliest Bart zijn eerste wedstrijd. In zijn tweede wedstrijd laat hij zich verrassen door een snelle voor achter combinatie van zijn tegenstander. In partij drie eindigt Bart in een muurvaste houdgreep. Een vierde plaats voor Bart.

Milan Evegaars was in zijn eerste partij een beetje ingedut, hij moest hier 2 uur op wachten. Hij liet zich rond zijn koppie pakken, kreeg wazari tegen en kwam daarna in een houdgreep. In zijn tweede partij gaat het een stuk beter. Milan maakt een paar goede aanvallen, maar op het moment dat hij een stoeprand wil maken, veegt zijn tegenstander net zijn voet weg, Ippon tegen. In zijn derde wedstrijd verliest hij het ook in het grondgevecht. De eerste keer ontsnapt hij nog knap uit een houdgreep, de tweede keer helaas niet. 

Danitshia Strobos wint haar eerste partij met koshi guruma en een houdgreep. In de tweede partij wordt er door beiden flink gestreden met aanvallen over en weer. Uiteindelijk weet Dani het te winnen met een ippon voor een linkse koshi guruma

Noa Niemantsverdriet wint haar eerste partij met een linkse koshi guruma gevolgd door een houdgreep. In de tweede partij, tegen dezelfde tegenstander, ging het over en weer, en werden er geen punten gescoord. Noa verliest op beslissing. Er volgt een derde partij, waarin Noa al snel duidelijk maakt dat zij vandaag de beste is. Koshi guruma en een houdgreep! Noa verdiend eerste!

Eliza Swart was vandaag de houdgreep-koningin! Alle 3 haar wedstrijden won ze met een muurvaste kesa gatame! Kampioen dus! 

Guusje Blokpoel moest een beetje wennen aan het beginnen uit judopakking, maar bij poging 2 was zij de snelste met een mooie schouderworp! Ippon. De tweede wedstrijd wint ze met een houdgreep! Ook een eerste plaats voor Guusje

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven