judo Zuid-West Nieuws

Ouder-Kind judo met hindernissen

25 maart 2019 door Evelien Plasmans
www.judozuidwest.nl
Door technische problemen met de deur in Middelburg kon de ouder-kind les daar helaas niet doorgaan. Dit zorgde in Goes voor wat extra drukte op de mat.

21 kinderen met hun papa, mama en sommige zelfs met hun opa stonden op de mat. Eerst natuurlijk groeten en dan flink opwarmen. Allerlei til-je-kind variaties kwamen voorbij. Daarna mochten de kinderen nog even in de boom klimmen.

Vervolgens werd het tijd om de boom om te hakken. Maar eerst natuurlijk even leren vallen. Het was haast alsof alle papa’s en mama’s thuis geoefend hadden. En dan ben je de boom aan het omhakken, dan gaat dat best lekker tot zo’n vervelend kind ineens zijn been weg zet. Gelukkig hadden de ouders ook heel snel in de gaten hoe ze een toverboom (of fopboom) moesten doen. Tijd voor een echt judowedstrijdje om het staande deel van deze judoles af te sluiten.

Op de grond eerst een spelletje tenen pakken. Lekker makkelijk, want de tenen van papa en mama zijn natuurlijk veel groter! Toen aan de slag met de berenklem, en een houdgreep. Links en rechts steeds meer zweetdruppeltjes en puffende ouders… toch wel zwaar zo’n uurtje judo. Ook op de grond moet er natuurlijk gestoeid worden. Ik heb een paar bijzondere houdgrepen gezien hoor!

Tot slot een spelletje balanceren. De ouder in een bokje en het kind staand op de rug. Kijken wie de moeilijke opdrachten het best uit kan voeren, en eigenlijk kon iedereen dat wel heel goed! Hiermee was de speciale ouder-kind judoles weer voorbij. Nog even snel op de groepsfoto en dan de rest van de zondag lekker lui op de bank… Dat hebben jullie verdiend!” 

De foto's vind je op https://www.flickr.com/photos/judogoes/with/46736044474/

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven