judo Zuid-West Nieuws

Tristan wint zilver op NK Judo

07 april 2019 door
Tristan Cairo werd zaterdag 6 april in Leek 2de op het NK judo onder de 15 jaar in de klasse tot 38kg.

In Leek (vlakbij Groningen) werden ook dit jaar de Nederlandse kampioenschappen judo voor jeugd tot 15 jaar gehouden. JudoGoes had dit jaar 2 deelnemers op de mat. De RTC groep maakte er 6 van die natuurloijk allemaal door hun eigen clubcoaches werden begeleid. Alleen Milan van Eetvelt van JV Breskens deed een beroep op de coach van JudoGoes.

Henk Kaemmerer was al vroeg in de zaal voor de warming-up van Milan van Eetvelt. Om twee uur was hij uiteindelijk zelf aan de beurt. De eerste ronde in de klasse tot 60kg was Henk vrij. In de tweede ronde werd hij overpowered door de latere nummer 2, Storm van Dijk (deed zijn naam eer aan). Voor Henk het in de gaten had was de wedstrijd voorbij. Hij herpakte zich prima in de herkansing door snel met een houdgreep te winnen van Thomas van Dijk. In de tweede ronde van de herkansing was de pakking van de nummer 3 van het NK Quinten Borgsteede te overtuigend. Henk werd naar de grond gebracht en belande in een sankaku houdgreep. Einde toernooi voor Henk.

Tristan Cairo was de regerend kampioen tot 34kg en kwam dit jaar in een klasse zwaarder uit. Heel logisch in deze leeftijd waarin de judoka's snel groeien. Tristan won zijn eerste drie wedstrijden met ippon. Steeds duurde het even voor hij de controle over de wedstrijd had. Maar met een goede pakking en verrassende aanvallen wist hij al deze tegenstanders te verassen en mooie punten te maken. In de halve finale tegen Ran van der Pas was Tristan met een waza ari te sterk. Voor de tweede keer in twee jaar stond hij in de finale van het Nederlands kampioenschap. In deze finale gaat het gelijk op. Geen van de judoka's weet te scoren en ze krijgen beide straffen. Na ruim 5 minuten Golden Score kroijgt Tristan zijn. derde straf en verliest de finale. Maar een tweede plaats is ook een fantatisch resultaat.