JudoGoes Nieuws

Vijf prijzen op Soeverein Judocup

15 april 2019
www.judogoes.nl
Een sterk bezette Soeverein Judocup in Lommel leverde dit weekend 5 prijzen op

4 judoka`s in de -13 
Isa de Waart

Isa verloor de eerste partij omdat ze nog niet helemaal wakker en warm was in deze koude sporthal. In de tweede ging het al beter, maar kon ze nog niet winnen. De laatste wedstrijd was Isa op gang gekomen en won uiteindelijk op beslissing. 3e plaats.

Thymen de Kok
Thymen begon alle drie zijn partijen aanvallend maar kon zijn enthousiasme niet bekronen met overwinningen. Zijn Belgische, Duitse en Nederlandse tegenstanders namen elke keer zijn aanvallen over. Thymen gaat hier tijdens de trainingen op letten en ook verbeteren.

Daan Fijnaut
Daan won zijn eerste wedstrijd met een hiza guruma uit het boekje. Beetje duwen en dan trekken. Daarna won hij de tweede partij met een prachtige overname van een uchi mata. “Wat gebeurde er?” het is altijd mooi als je iets deed wat vanzelf ging. De laatste partij ging hij strijdend ten onder met twee waza ari`s. 2e plaats in Lommel.

Milan Evegaars
Milan won zijn eerste wedstrijd met een waza ari gevold door nog een ippon voor een heupworp. Zijn tweede wedstrijd verloor hij. Milan herstelde zich in de derde wedstrijd, scoorde bijna met een heupworp maar werd overgenomen. Derde plaats voor de altijd lachende Milan.

3 judoka`s in de -11
Milou Bokelaar

Milou was onder de indruk van zo`n groot toernooi en de grote hal. Haar eerste partij ging verloren met twee waza ari`s. Door aan te vallen in de tweede partij scoorde Milou bijna maar kwam zelf in een houdgreep waar ze niet meer uitkwam. Ook haar derde partij ging verloren. Nu tijdens de training het geleerde gaan uitproberen.

Danitshia Strobos
Danitshia begon in al haar drie partijen zeer aanvallend, maar gaf elke keer het initiatief over aan de ander. Strijdend ten onder gaan is goed maar niet altijd leuk. Met haar heupworp de tegenstander hoger tillen dan moet het winnen gaan lukken.

Noa Niemantsverdriet
Noa scoorde in haar eerste partij een prachtige ippon maar net nadat de scheidsrechter maté gezegd had. Deze partij verloor zij daardoor alsnog. In de volgende partij was het een aanvallende Noa en een verdedigende tegenstander, die Noa terecht op beslissing won. De laatste partij won ze weer met ippon voor haar heupworp. Fraaie 2e plaats.

3 judoka`s in de -18
Richard Bobeldijk en Lars van Sabben U18 -46kg

Lars stond in zijn eerste wedstrijd van de sterke Duitser Alexander Sieg. Lars kwam in een houdgreep terecht waar hij heel knap uit kwam met 19 seconden op de klok. Helaas verloor hij de wedstrijd toch, omdat zijn tegenstander niet in de finale kwam had Lars geen herkansing.

Richard won zijn eerste wedstrijd van de Belg Adam Zakariev in het ne-waza. Door goed opbouwend judo liet de scheidsrechter Richard bouwen op de grond. Met een klem won hij de wedstrijd. In de halve finale stond Richard tegen Pepijn Hartgring. Door een inschattingsfout van Richard in het ne-waza kwam hij in de sankaku houdgreep terecht. In de wedstrijd om het brons stond Richard tegen Jachja Mirzaev. Toen ze op de grond terecht kwamen maakte Richard direct een sankaku houdgreep. Hier kwam zijn tegenstander niet meer uit. Een derde plek voor Richard. 

Daan van Sabben U18 -42kg
Daan stond in zijn eerste wedstrijd tegen Demian Hendrix. Toen ze op de grond terecht kwamen, kwam Daan in een houdgreep terecht. Hier kwam hij niet meer uit. Zijn tegenstander kwam in de finale, dit betekende dat hij een herkansing had. Ook hier verloor Daan het op de grond. Zijn tegenstander maakte een armklem. Daan probeerde nog naar zijn tegenstander toe te draaien en zijn elleboog in te trekken, maar dit lukte niet voldoende en Daan moest aftikken. Een vijfde plaats voor hem.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven