judo Zuid-West Nieuws

Judotoernooi in Made

07 oktober 2019 door 
www.judozuidwest.nl
Zondag 6 oktober was het eerste toernooi van het seizoen 2019-2020 in Made.
JudoGoes werd door 7 judoka’s vertegenwoordigd, 4 jongens en drie meisjes.
 

Guusje -10 jaar tot 22 kg 
Guusje zat in een kleine poule en werd tweede. In de eerste wedstrijd raakte ze geblesseerd aan haar hand en verloor. In de tweede wedstrijd herstelde Guusje zich knap en won met een ippon. Eerst een heupworp en daarna een houdgreep. Verdiende 2e plaats.

Nadia -12 jaar tot 40 kg
Nadia liet zich in haar eerste wedstrijd op de grond verrassen en kwam in een houdgreep. In de herkansingsronde pakte Nadia de winst door een fraaie overname, Na lang wachten bleek dat ze hierdoor gelijk 3e geworden pas.

Rowen -10 jaar tot 34 kg
Rowen zat in een grote poule. Hij begon zijn eerste wedstrijd sterk door met 2 waza ari’s te winnen. De volgende ronde verloor hij door 2 waza Ari`s door overnames. In de herkansing eerst van een groene band met twee waza Ari` voor een beenworp en een houdgreep, Diezelfde scores had Rowen ook in volgende wedstrijd en plaatste hij zich voor de wedstrijd om de 3e plaats. Het was een gelijk opgaande strijd die Rowen op beslissing won. Mooi resultaat: 3e plaats.

Tristan -15 jaar tot 42 kg
Tristan won de eerste partij met waza ari. In de volgende partij had hij geen goede pakking en verloor hij met ippon. Na 2 overwinningen in de herkansing met snelle ippons voor armworpen plaatse hij zich voor de strijd om het brons. Ook scoorde hij een ippon maar nu met een heupworp. Hij mocht ook heel verrassend nog strijden om de 2e plaats. Door elke keer slechts met 3 minuten rust was hij nog niet hetrsteld en verloor hij. Toch een verdiende 3e plaats.

Mika -10 jaar tot 30 kg
Mika verloor zijn eerste wedstrijd onterecht op beslissing van de scheidsrechter. In de eerste ronde van de herkansing won hij weer op beslissing. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Om het brons verloor hij weer top beslissing. Helaas maar hij weet wat hij moet gaan oefenen in de training.

Isa -12 jaar tot 44 kg
Isa begon sterk aan de eerste partij maar gaf het initiatief uit haar handen en verloor verrassend. Ook de herkansing ging verloren door 2 waza ari`s. Nu maar weer stevig trainen met de andere meiden in de les.

Scott -12 jaar tot 42 kg
Scott begon heel goed door als witte band te winnen met ippon van een groene band. Daarna verloor hij op ippon door een overname van een blauwe band. In de herkansing verloor hij weer van een blauwe band. Strijdlust en kracht genoeg alleen moet Scott nog wat technieken bij leren. Komt goed.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven