judo Zuid-West Nieuws

Zuid Nederlandse Kampioenschappen Judo voor de jeugd

24 oktober 2019 door Jessica van Schaik
www.judozuidwest.nl
Het was een leerzame dag voor onze judoka tijdens het Zuid Nederlands Kampioenschap in Gilze. Voor sommigen een harde les, voor anderen wat meer succes.

Soms win je, soms verlies je. Maar leren doe je altijd. En voor sommigen was het vandaag zo’n verliesdag, het liep dan gewoon niet lekker, een paar keer een pijntje, een harde stuiter of gewoon een tegenstander die beter was. Weer lekker verder trainen/verbeteren en volgend jaar opnieuw, Tommy van der Hansz, Mika Janssen, Noa Niemantsverdriet en Milan Evegaars!

Voor anderen was het vandaag gelukkig een succesvolle dag,

Danitshia Strobos (-10,-25 kg) zat in een poule met nog 2 meiden. Ze judoden 2x tegen elkaar. Van het ene meisje won Danitshia beide keren met een stevige houdgreep. Tegen het andere meisje was ze niet opgewassen en verloor beide keren, hierdoor was ze 2e en mocht ze de zilveren medaille in ontvangst nemen, goed zo doorzetter!

Nadia Cairo (-12 jaar, -40 kg) deed voor het eerst mee in een gewichtsklasse zwaarder en liet gelijk haar visitekaartje achter, zonder veel problemen, middels het judoprincipe “Minimale inspanning, maximale efficiëntie”, wist ze al haar partijen vroegtijdig te winnen met ippon. Ze was duidelijk de beste vandaag. Gefeliciteerd met je 1e plaats, Nadia! Voor de 4e keer op rij kampioen van Zuid-Nederland, wauw!

In de klasse -12 jaar -44 kg zaten Noa Niemantsverdriet en Isa de Waart allebei in een andere poule. Eerst moesten ze 1e of 2e in hun poule worden en dan mochten ze door naar de kruisfinales. Isa lukte dit met prima judo, ze moest er eerst even inkomen maar liet een perfecte kanteltechniek zien gevolgd door een muurvaste houdgreep , Top! In de halve finale verloor ze, waardoor ze automatisch 3e was, yes! Ook jij gefeliciteerd kanjer! Noa zat in de andere poule bij de latere kampioene en de nr twee en die waren gewoon nog een maatje te groot. Daardoor mocht ze niet door naar de kruisfinales en zat het toernooi er op. 
Jammer als je zo hard je best doet op iedere training, volgend jaar nieuwe kans en dan ben je ook weer een jaartje ouder , net als Tommy en Mika.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven