JudoGoes Nieuws

Judotoernooi Haagse Beemden, Breda

10 november 2019 door Jessica van Schaik
www.judogoes.nl
Vorig weekend was het judotoernooi in Breda, waar een grote groep van JudoGoes aan meedeed. Ook nu weer met wisselend succes.

Francisca Buteijn (-18 jaar, -52 kg) kwam de eerste wedstrijd in een armklem terecht waarbij de scheidsrechter pas erg laat zag dat ze aftikte, waardoor Francisca last had van haar elleboog. In overleg hebben we gekeken per wedstrijd hoe haar arm het hield. Elke volgende wedstrijd had ze er wel last van, maar ze kon gewoon judoën en deed dit zeer fraai. Ze was in al de wedstrijden de dominantste en won ze allemaal voortijdig met ippon. Dit resulteerde in een dik verdiende 2e plaats. Gefeliciteerd!

Nadia Cairo (-12 jaar -40 kg) was ook vandaag weer duidelijk de sterkste. Alleen tijdens de halve finale stond ze de volle wedstrijdtijd op de mat en won ze op beslissing (3x voor Nadia). Verder scoorde ze in alle wedstrijden fraaie punten met haar uchi-mata en o uchi gari. Gefeliciteerd! kanjer!

Cathy Kaemmerer (-15 jaar, -57 kg) en Nikki Bruyns (-15 jaar, -52 kg) konden vandaag helaas geen wedstrijd winnen, maar stonden wel goed te judoën, ze knokten voor wat ze waard waren, helaas was dat vandaag niet genoeg.
 

Guusje Blokpoel

Guusje had maar 1 tegenstander in haar poule. Helaas verloor ze de eerste wedstrijd op beslissing. De tweede wedstrijd werd gewonnen met een houdgreep, maar helaas ging de laatste wedstrijd verloren met een schouderworp. Toch op het podium met een 2e plaats.

 

Danitshia Strobos

Ook Danitshia had maar 1 tegenstander in haar poule. Ze verloor de eerste wedstrijd met een waza-ari voor een schouderworp. Helaas ging de tweede wedstrijd ook verloren. Toch op het podium met een 2e plaats.

 

Isa de Waart

Isa won haar eerste wedstrijd met een beenworp. Daarna ging de tweede wedstrijd verloren op ippon en helaas verloor ze haar derde wedstrijd op een shido. Hiermee werd ze 3e in haar poule en helaas geen kruisfinales.

 

Noa Niemandsverdriet

In de eerste wedstrijd werd Noa geworpen met een voetveeg en daarna in een houdgreep gepakt. De tweede wedstrijd werd gewonnen met een ippon voor uchi-mata. De volgende wedstrijd werd helaas verloren. Ondanks dit verlies toch nog de wedstrijd om het brons. Deze werd verloren, waardoor Noa net naast het podium stond.

 

Anthonie Moggre

Anthonie wist zijn eerste wedstrijd te winnen met een armworp. De tweede wedstrijd was tegen clubgenoot Lars van Sabben. Na een gelijk opgaande wedstrijd was het uiteindelijk Anthonie die aan het langste eind trok. De volgende wedstrijd werd ook gewonnen met ippon. De laatste wedstrijd werd na een mooie partij helaas verloren. Een mooie 2eplaats voor Anthonie en 30 danpunten.

 

Lars van Sabben

De eerste wedstrijd van Lars ging verloren met ippon. De tweede wedstrijd was tegen clubgenoot Anthonie Moggre. Ondanks de gelijk opgaande wedstrijd was het uiteindelijk Anthonie die aan het laatste eind trok. De derde partij was een zware die pas in de golden score een beslissing gaf. Helaas werd deze wedstrijd verloren met een schouderworp. De laatste wedstrijd werd wel gewonnen met een beenworp. Geen podium, maar wel met 7 danpunten terug naar Zeeland.

 

Levi v/d Merwe

Levi verloor zijn eerste wedstrijd met een voetveeg. Helaas werd ook de tweede wedstrijd verloren.

 

Mika Janssen

Mika begon lekker met 2 winstpartijen! verloor vervolgens met een schouderworp. Helaas werd de vierde wedstrijd verloren met een beenworp en was Mika uitgeschakeld.

 

Jurian Mol

Helaas werd de eerste wedstrijd verloren en kwam Jurian in de verliezersronde. Daar allereerst gewonnen met twee keer een waza-ari voor een beenworp. Vervolgens werd ook de derde wedstrijd gewonnen. De vierde wedstrijd werd helaas verloren en was Jurian uitgeschakeld. ˙

 

Henk Kaemmerer

Henk won zijn eerste wedstrijd met een beenworp gevolgd door een houdgreep. Zijn tweede wedstrijd ging verloren door een overname. In de verliezersronde won Henk zijn derde wedstrijd met een heupworp. Vervolgens werd er helaas verloren en was Henk uitgeschakeld.

 

Tristan Cairo

Tristan won zijn eerste wedstrijd met ippon. Helaas werd er daarna verloren van de latere nummer 2. Vervolgens won Tristan zijn tweede wedstrijd met een waza-ari voor een heupworp en een waza-ari voor een beenworp. Ook zijn derde wedstrijd werd omgezet in winst met een waza-ari voor een schouderworp. In de laatste wedstrijd bleef Tristan zijn tegenstander onder druk zetten, ondanks dat er niet gescoord werd. Na 3 keer een shido werd zijn tegenstander gediskwalificeerd en ging de winst naar Tristan. Een mooie 3e plaats voor Tristan.

 

Tommy v/d Hansz

De eerste wedstrijd van Tommy werd helaas verloren op een shido. Daarna werd ook de tweede wedstrijd verloren en was Tommy uitgeschakeld.

 

Milan Evergaars

Milan won zijn eerste wedstrijd met een beenworp en een houdgreep. De tweede wedstrijd werd verloren met een beenworp. In de derde wedstrijd stuurde Milan zijn tegenstander door naar de grond voor een ippon. Een mooie 3eplaats voor Milan.

 


 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven