judo Zuid-West Nieuws

Adidas Internationaal Residentie Judotoernooi Den Haag

10 november 2019 door 
www.judozuidwest.nl
Richard Bobeldijk en Francisca Buteijn deden vandaag mee aan het eerste JBN meetmoment voor de U18 eindtoernooien in het jaar 2020. Beide judoka’s kwamen uit in een nieuwe gewichtsklasse en hadden een zware dag in het sterke veld met veel Nederlandse en ook buitenlandse judoka’s.



Richard Bobeldijk -17 jaar tot 50kg 
Het was alles of niets vandaag met Richard. Vier partijen op de mat die allemaal met een ippon werden afgesloten. Zijn eerste wedstrijd tegen Samir van Stade van Kenamju besliste hij met twee waza-ari’s voor seoi-nage en tomoe-nage. In de tweede ronde was Ryan Vlasveld van Hercules te sterk met een armklem. Het grondwerk waarin Richard over het algemeen sterker is zorgde dit keer voor een verliespartij. In de herkansing zette hij dit direct recht door met een armklem te winnen van de de Hagenees Stan van Leeuwen. In de tweede ronde van de herkansing maakte Richard de fout de verkeerde kant op te bewegen en was daardoor de langere Robin Kuijpers van Top Judo Nijmegen met een uchi mata te sterk. Prima partijen met perspectief voor de volgende toernooien.  

Francisca Buteijn -17 jaar  tot 52kg
Voor Francisca was het een Golden Score dag. In haar eerste wedstrijd stond ze tegen de Ezra van der Krieke van de Kenamju. Een sterke tegenstander die het Francisca knap lastig maakte. Toch kwam Francisca voor met waza-ari voor door een prachtige o-uchi-gari. Deze voorsprong hield ze helaas niet vast. In de laatste seconde van de wedstrijd maakte Ezra van der Krieke gelijk en later in de golden score besliste zij de wedstrijd met een tweede waza-ari.
In de herkansing kreeg Francisca geen grip op de sterke pakking van Amber Musters uit Veendam. Hierdoor liep Francisca ook op 2 straffen voor passiviteit en zonder techniek naar de grond. Ook deze wedstrijd ging de golden score in waar Francisca uiteindelijk haar derde straf kreeg. 
Hard geknokt tot het bittere einde maar een beetje een zuur resultaat. Ze moet echt wennen aan deze nieuwe klasse. Van de -40 naar de -52 in één jaar is ook een grote stap. Hard doorwerken dan komen de resultaten vanzelf weer.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven