JudoGoes Nieuws

Ippon trophy for kids - Antwerpen 1-12-2019

01 december 2019 door Arnold de Waart
www.judogoes.nl
Vandaag een dagje als coach voor JudoGoes de 9 judoka's mogen begeleiden, bij het altijd goed georganiseerde Ippon Trophy toernooi 4 kids in Antwerpen.

's Ochtends hebben Danitsha en Tommy zich naar een 2e en 1e plaats geknokt. Beide moesten er eerst even inkomen. 

Tommy baalde zo stevig van het verlies van zijn eerste partij, dat hij in zijn 2e partij in slechts 4 seconden met een prachtige ippon zijn tegenstander op zijn rug legde. In de 3e partij gaf hij zijn tegenstander geen kans. Door op de grond goed door te gaan, kreeg hij zijn tegenstander in een houdgreep om die vervolgens niet meer los te laten. 

Danitsha rijgde, na haar verlies in de 1e wedstrijd, verschillende technieken aan één en wist daarmee haar tegenstanders in haar 2e en 3e partij overtuigend te verslaan. Ook een strafje in haar 3e partij kon haar niet uit balans krijgen. Prima judo laten zien Danitsha.

's Middags samen met Mark de 7 judoka's gecoacht. 

Terg Thijmen en als je dan in zijn houdgreep komt, laat hij niet meer los. Met een 3e plaats tot gevolg.

Leon had het pittig vandaag. Prima geknokt, veel weerstand geboden, maar helaas nog niet in winst om kunnen zetten. Eén wedstrijd helaas op beslissing verloren en jammer genoeg kon hij zijn 2e wedstrijd niet in winst omzetten. Een 3e plaats was zijn deel.

Ide knokte in alle 3 zijn wedstrijden voor wat hij waard was, deed alles goed, had een beetje pech met de beslissing van de scheidsrechter bij zijn eerste partij, en trof daarna twee erg sterke tegenstanders. Lekker blijven werken, trainen en de resultaten gaan jou kant vast en zeker ook op komen. Met een 3e plaats kun je weer verder.

Bij Milan ging het niet vanzelf. Hij begon lekker fel aan de 1e wedstrijd, maar de tegenstander bleek toch te sterk. Ook zijn 3e partij ging helaas verloren en leverde ook nog een bult op. Maar bij de 2e partij gaf hij zijn tegenstander geen enkele kans. Door goed door te gaan op de grond en zijn tegenstander met een ijzeren houdgreep in bedwang te houden, won hij deze partij glansrijk. Een 3e plaats was zijn plek vandaag. Op naar het volgende toernooi. 

Bart moest meteen vol aan de bak. Felle tegenstanders dreven hem tot het uiterste. Na twee verlies partijen was hij zo klaar met verliezen, dat hij in zijn 3e partij in slechts 36 seconden zijn tegenstander versloeg. En door deze winst, toch nog op een mooie 2e plaats geëindigd. 

Isa moest in een poule van 5 meiden, 4x vol aan de bak. Na een winst en verlies partij, trok ze de laatste twee wedstrijden met geduldig judo naar zich toe. Vandaag zag je het resultaat van blijven trainen op je technieken, regelmatig wedstrijden doen, leren van je fouten en door blijven gaan. Met een verdiende prima 2e plaats ging ze met een meer dan tevreden gevoel naar huis.

Daan was vandaag een klasse apart. In slechts 67 seconden, verdeeld over 3 partijen, walste Daan vandaag over zijn tegenstanders heen. Met slim judo, geconcentreerd knokken en gesteund door zijn vader Mark als coach, liet hij weinig heel van zijn 3 tegenstanders, waaronder een judo vriend Yordi. Uiteraard was de 1e plaats een dik verdiende.

Het was een dag met heel veel lach en af en toe een traan. We hebben vandaag weer gezien dat lekker trainen met elkaar, en regelmatig wedstrijden doen, je beter maakt.
De groep was samen erg gezellig. Tommy, Danitsha, Ide, Leon, Daan, Isa, Milan, Bart en Thijmen; bedankt voor deze dag.

Foto's van deze leuke dag vind je hier!

Wie sluiten er de volgende keer allemaal aan bij de wedstrijden en bij deze mooie club mensen? 

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven