JudoGoes Nieuws

Goederaadt judoternooi in Bodegraven

19 januari 2020 door Cor Moerman
www.judogoes.nl
Zaterdag was het Goederaadt toernooi in Bodegraven, waar er altijd in poule`s gejudood wordt. Op leeftijd, gewicht en judo wedstrijd ervaring. Voor onze judoka’s die in de eerste weging zaten was het vroeg op deze dag. Starten om 9 uur betekent wel soms om 6 uur al opstaan.

Thijmen de Kok
Thijmen verloor zijn eerste wedstrijd na een goede start. De tweede won hij met heupworp direct gevolgd door een houdgreep. Omdat hij zijn laatste wedstrijd verloor werd hij hij keurig derde.

Isa de Waart
Wat Isa net niet lukte in de reguliere tijd om tot scoren te komen ging in de golden score wel. Overname van een heupworp gevolgd door een houdgreep was haar eerste overwinning in de -15. Mooie start. De twee wedstrijden erna gingen helaas verloren. Maar toch in deze sterke poule een derde plaats.

Lars en Daan van Sabben,
Lars en Daan stonden na lange tijd weer op de wedstrijdmat, beiden in een grote poule. De broers wonnen allebei 1 wedstrijd en scoorden hiermee hun eerste punten voor hun zwarte band. Geen prijs maar wel punten. Op naar het vervolg bij de districtskampioenschappen.

Rowen Henssen
Rowen werd vandaag eerste. In zijn poule was hij veruit de sterkste van de 4. Met drie ippons voor houdgrepen besliste hij alle partijen voor de tijd van de wedstrijd voorbij was en werd hij knap eerste bij dit toernooi.

Henk Kaemmerer
Henk stond vandaag sterk te judoën maar kon nog het nog niet omzetten in overwinningen. 4 keer de kans om te winnen maar het kwartje viel telkens de verkeerde kant op.

Danitsha  Strobos
Danitsha heeft vaak start problemen. Deze keer ook. Twee keer verliezen en dan opeens knallen in de derde partij. Mooie overwinning met heupworp en houdgreep. Daarna helaas verloren om tweede plaats. Maar derde is ook heel goed.

Milan Evegaars
Milan begon zijn partijen met enthousiast aanvallend judo maar verloor wel. De laatste partij wist hij wel te winnen met een ippon voor ogoshi omdat hij bij zijn heupworp goed bleef doortrekken. Net geen derde plaats.

Scott Henssen
Net als zijn broer was Scott de sterkste in zijn poule. Met 3 ippon overwinningen en 1 wedstrijd op beslissing werd ook hij eerste in zijn poule. “Wat moet ik verbeteren’ vroeg Scott aan zijn coach. 'Als je wint hoef je niets te veranderen, maar wel blijven trainen.’ Antwoordde  Cor lachend.

Cathy Kaemmerer
Cathy had een beetje pech deze keer. Niet omdat ze niet gewonnen heeft maar omdat er maat 1 tegenstander was waar ze tegen moest. Twee won ze gedecideerd met 2 ippons. Ook voor Cathy een eerste plaats.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven