judo Zuid-West Nieuws

Chantal (15) en Mauk (16) naar NKT

21 september 2013
www.judozuidwest.nl
Chantal Walhout (15 jaar) en Mauk Moerman (16 jaar) plaatsen zich, respectievelijk als kampioen en nummer drie van Zuid-Nederland, voor het NKT voor senioren op 5 oktober in Eindhoven. Een prima prestaties van deze U18 judoka's.

Voor het senioren districtskampioenschap hadden Pim en Tessa van Meerkerk, Mauk Moerman en Chantal Walhout zich ingeschreven. Tessa kon door een langdurige blessure niet meedoen. Door bij de eerste vier te eindigen konden de judoka's zich plaatsen voor het Nationaal Kwalificatie Toernooi op 5 oktober te Eindhoven.

Chantal Walhout -70 kg kampioen
Chantal in -70 kg zat in een poule van drie deelnemers en wist al van tevoren dat ze zich geplaatst had voor het NKT. In de eerste wedstrijd tegen Marijn Bastiaans van Delta scoorde Chantal een yuko met een o uchi gari en een waza ari voor een harai goshi. Omdat Chantal gelijk een houdgreep pakte werd de wedstrijd voortijdig beslist. Tijdens de tweede partij tegen Cassidy van Boxtel kon Chantal geen grip krijgen op de sterke pakking van haar tegenstandster. In het begin kreeg Cassidy een shido wegens passiviteit. Deze achterstand kon zij door het tactische judo van Chantal niet meer goed maken. Chantal dus kampioen en geplaats voor het NKT.

Mauk Moerman -81 kg derde
In een  poule met 9 deelnemers moest Mauk als eerste tegen Maurice Peeman. Deze vocht zich uit de pakking van Mauk en pakte het been van Mauk. Daardoor kreeg hij een hansoku make. In de kwartfinale tegen San Bisschop scoorde Mauk een yuko met een sasae en ging door op de grond met een ippon voor een houdgreep. In de halve finale tegen Danny Rutters kwam Mauk snel achter met een waza ari. Mauk vocht zich terug in de wedstrijd en scoorde een yuko met een houdgreep en kreeg Danny kreeg nog een shido voor buiten de mat stappen. Na een actie van Mauk kwamen ze op weer op de grond en maakte moest Danny aftikken door een armklem van Mauk. Ondanks dat Mauk in de finale verdiend voorkwam met een yuko, wist Thomas Snijders de wedstrijd te winnen met een ippon. Door het verlies in de finale moest Mauk nog om de tweede of derde plaats judoën tegen Dennis Vonk. Ook Dennis versloeg Mauk met een ippon. Derde plaats en ook naar het NKT.

Pim van Meerkerk -66kg
Pim had ingeschreven in de -73 kg categorie maar raakte door het regelmatig trainen zijn overtollige kilo's snel weer kwijt en kon uiteindelijk meedoen in de -66 kg met 9 deelnemers. Zijn eerste wedstrijd was tegen Ramon van Dalsum. In de gelijk opgaande strijd kregen beiden een shido. Pim kreeg aan het einde van de partij meer de overhand maar kon dit niet doortrekken in de golden score. Ramon besliste de wedstrijd met een yuko voor een kata guruma. In de herkansing trof Pim Brendan Davids. Ook nu kreeg beide judoka's een shido. Pim nam meer risico's om een beslissing te forceren en kreeg een yuko tegen. Ondanks nog een extra shido op het bord werd het geen NKT voor Pim.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven