JudoGoes Nieuws

Prijzenregen in Axel

28 september 2013
www.judogoes.nl
Op het eerste Logus-de Hoop judotoernooi in Axel hebben onze judoka's zich prima geweerd. Onder leiding van coach Kenley Simons en met hulp van judo-ouders die zelf in Goes op de mat staan behaalden ze 8 eerste, 5 tweede en 6 derde plaatsen.

Kampioenen (8): Mitchel Dekker, Silver van 't Westeinde, Kevin Schikker, Thomas Martens, Timo Mathijssen, Matthijs van 't Westeinde, Kees Poortvliet, Milan Theulen.

Zilver (5): Leon Lukic, Jaimy Strobos, Jochem van 't Westeinde, Sven Verburg en Mecx Bauer

Brons (7): Milo vd Tier, Lukas Schrieks, Kevin vd Holst, Diesel van 't Westeinde, Mik Nijssen, Jarin Dekker en Samuel vd Walle

Eerste groep
Voor Silver was dit zijn eerste wedstrijd buiten de club. De eerste drie wedstrijden had hij gewonnen met o soto gari. Zijn eerste werd op waza ari gewonnen, de tweede met een yugo, de derde wederom met een yugo en zijn laatste partij won Silver op beslissing. En dus was hij kampioen.
Milo had het zwaar vandaag. Zijn eerste verloor hij in een houdgreep. Zijn tweede partij ging beter maar verloor hij net op beslissing. Ten slotte verloor hij ook zijn laatste wedstrijd. Gelukkig ging hij naar huis met een mooie medaille en een lekkere appel.
Mitchel was een snelle kampioen. Hij won alles met ippon. Zijn eerste wedstrijd met een houdgreep, de tweede, tegen Leon, ook met een houdgreep. De derde wedstrijd won hij omdat zijn tegenstander opgaf. De laatste partij won hij ook weer met een houdgreep.
Lukas had niet helemaal zijn dag maar werd toch derde in zijn poule. Zijn eerste partij won hij snel met ippon door een houdgreep. Zijn tweede wedstrijd verloor Lucas met ippon in een houdgreep. In de derde en vierde wedstrijd won hij weer. Zijn vijfde en laatste wedstrijd ging helaas verloren.
Leon zat met zijn 6 jaar bij allemaal kinderen die 2 jaar ouder waren maar toch won hij, behalve zijn eerste partij tegen Mitchel, alles. Zijn tweede en derde wedstrijd won hij, door een houdgreep, allebei met ippon. De laataste wedstrijd wist hij te winnen met een waza ari. Dit betekende een prachtige tweede plaats.

Tweede groep
Sven en Kevin H. zaten in dezelfde poule. In de eerste wedstrijd moesten de mannen gelijk tegen elkaar en deze werd door Sven gewonnen. Kevin had in deze wedstrijd last van zijn hoofd gekregen en besloot te stoppen, maar ging alsnog met een mooie medaille naar huis. Sven verloor de daaropvolgende twee wedstrijden op beslissing. Waardoor hij tweede werd.
Jaimy zat in een poule van drie en moest dus twee wedstrijden judoën. De eerste wedstrijd werd gewonnen met ippon door een houdgreep. De tweede wedstrijd verloor ze met ippon voor een houdgreep. Dit betekende ook voor Jaimy een tweede plaats.
Timo won zijn eerste wedstrijd met ippon voor een houdgreep. De tweede partij won hij ook met ippon door een houdgreep en zijn laatste wedstrijd won hij heel mooi met ippon voor een linkse o goshi. Zo werd ook Timo kampioen.
Thomas won al zijn wedstrijden met ippon door een houdgrepen. In zijn derde partij was de houdgreep van Thomas zo sterk dat zijn tegenstander zelfs moest aftikken. Als je alles wint met ippon ben je de verdiende kampioen.
De vrienden Kevin S. en Diesel moesten de eerste wedstrijd tegen elkaar. Deze strijd werd met yugo gewonnen door Kevin. Kevin won zijn tweede partij ook met een yugo, dit betekende dat hij kampioen was. Diesel verloor zijn tweede wedstrijd met een houdgreep waardoor hij derde werd.
Jochem won zijn eerste wedstrijd met een houdgreep van Mik. Mik won zijn tweede partij met ippon voor een houdgreep. Jochem verloor zijn tweede wedstrijd met ippon. Mik verloor zijn laatste wedstrijd met ippon en Jochem won zijn laatste partij met ippon door een houdgreep. Hierdoor wordt Jochem tweede en Mik derde.

Derde groep
Jarin begon tegen clubgenoot Samuel. Dit was een partij van 8 minuten die uiteindelijk met een yugo werd gewonnen door Jarin. Jarin verloor zijn tweede partij nipt door eerst met een waza ari voor te komen maar uiteindelijk met een ippon te verliezen. Zijn derde wedstrijd gaat snel verloren tegen een veel ouder meisje. Samuel verliest zijn wedstrijden tegen deze tegenstanders ook snel met ippon. De mannen zaten vandaag zwaar ingedeeld.
Kees won zijn eerste partij met ippon door goshi guruma. De volgende twee partijen won hij allebei met een houdgreep. Hierdoor was hij de verdiende kampioen.
Matthijs besliste zijn vier partijen snel met ippon. Hij won alle wedstrijden met een houdgreep en was daardoor kampioen.
Mecx werd op het laatste moment nog naar een zwaardere poule overgeplaast. Hier hield hij zich goed staande. Zijn eerste partij won hij met een houdgreep. De tweede wedstrijd verloor Mecx, maar in de laatste wedstrijd wist hij weer te winnen. Dit keer met een yugo. Hierdoor werd hij tweede.
Milan won zijn eerste partij met mooie ippon seoi nage en zijn tweede wedstrijd met een houdgreep. De derde pot ging niet heel makkelijk maar won hij uiteindelijk met een yugo. In zijn laatste wedstrijd waren er wat arbitrale dwalingen. Eerst stuurde Milan een uchi-mata mooi door, maar kreeg hiervoor geen score. Zijn sankaku houdgreep telde ook niet omdat er geen controle van boven was. In de golden score maakte hij weer een sankaka houdgreep. Ook deze werd niet als geldig gezien. Na twee minuten golden score werd Milan toch beloond voor zijn aanvallende acties en als winnaar aangewezen.

Al met al een mooie dag op een beginners toernooi waar we graag weer terugkomen.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven