JudoGoes Nieuws

Dertien prijzen in Made

29 september 2013
www.judogoes.nl
Op het Amerhalhaltoernooi in Made kwamen vandaag ruim 30 JudoGoes judoka's op de mat. Dertien judoka's behaalden een podiumplaats. Zoie Moerman, Lein Mulder en Patrick Bredouw werden kampioen. Denise de Korte en Daan van Sabben behaalden zilver. Brons was er voor Jarno Bouwmeester, Franklin Boorsma, Nina Rijn, Pascalle van Gurp, Stijn Bordui, Nienke Heijstek, Fleur de Rijke, Richard Bobeldijk. 
Dank aan Lex Nagtegaal en Tessa van Meerkerk die 10 uur in de zaal hebben gestaan om alle judoka's te begeleiden. 

Nienke Heijstek en Tara van Os U10 -36kg
Nienke en Tara zaten in een poule van 3. Beide wonnen ze van Doortje Meurer. Nienke won van Ella Boers door een mooie houdgreep te maken. Tara wist niet te winnen van Ella. Tegen elkaar trok Nienke aan het langste eind. Nienke was eerste in haar poule en mocht naar de kruisfinales. Die verloor ze van Phaedra Kappers door een houdgreep. Een mooie derde plaats voor Nienke.

Rosalie Goudswaard, Levina Mulder en Franciska Buteijn U12 -36kg
Levina won haar eerste wedstrijd met ippon. Vervolgens stond ze tegen clubgenoot Francisca. Vandaag was Levina de sterkste van de twee. Helaas kon ze de volgende twee wedstrijden niet winnen. Francisca won in de verliezersronde door heel aanvallend te judoën en ze kreeg haar tegenstander in een houdgreep. De wedstrijd daarna kwam ze in een houdgreep terecht en kwam er niet meer uit. Rosalie heeft hard geknokt, maar kon beide partijen niet winnen.

Fleur de Rijke U12 -40kg
Fleur won haar eerste wedstrijd met ippon. Ze maakte een goshi-garuma en volgde op de grond met een houdgreep. Haar tweede wedstrijd verloor ze met ippon. Door goed te luisteren naar de aanwijzingen won ze de volgende drie wedstrijden met ippon. Haar laatste wedstrijd verloor ze op beslissing. Toch knap derde geworden na 6 wedstrijden judoën.

Ipe Verbrugge U8 -24kg
Iep was heel erg gewaagd aan zijn eerste tegenstander. Beide wisten ze een waza-ari te scoren. Aan het einde van de wedstrijd scoorde zijn tegenstander nog een yugo. Zijn tweede wedstrijd won hij met een goshi-garuma gevolgd met een houdgreep. Zijn laatste wedstrijd verloor hij met ippon.

Izaac Wildenberg U12 -34kg
Izaac was aanvallend aan het judoën. Hij scoorde zelf nog twee keer met een o-uchi-gari, maar dat was helaas niet genoeg om de wedstrijd te winnen. Ook in de verliezersronde kon hij niet winnen. Wel erg goed gejudood. 

Zoïe Moerman U15 -44kg
Zoïe kwam langzaam op gang tegen Femke Catsburg. Na ongeveer 8 minuten judoën maakte ze een sankaku en won ze de wedstrijd. Tegen Anna Graat won ze met ippon door een harai-goshi gevolgd met een houdgreep. In de halve finale won ze doordat haar tegenstander Laura Noordam twee shidos had. In de finale won ze in de laatste secondes van Yentel Boot met ippon. Een eerste plaats voor Zoïe.

Bodi Kamps U15 -42kg
Bodi kon vandaag geen partijen winnen. Komende trainingen zijn uchi-mata goed oefenen en zijn tegenstanders vliegen er de volgende keer overheen.

Milan Theulen en Ryan Schaier U15 -46kg
Ryan verloor zijn eerste wedstrijd met ippon. In de verliezersronde won hij met een schitterende uchi-mata. Ook Milan verloor zijn eerste wedstrijd met ippon. Ryan en Milan moesten toen tegen elkaar. Milan won met een sankaku houdgreep. Voor Ryan was het klaar. Milan won de partij daarna weer met een houdgreep. In zijn laatste partij verloor hij met ippon door een de-ashi-barai.

Bart Sieljes, Stijn Bordui en Daan van Sabben U10 -24kg
Bart, Stijn en Daan zaten in een poule met nog twee andere judoka's. Bart en Stijn stonden in hun eerste wedstrijd tegen elkaar. Bart won uiteindelijk na 2 minuten judoën op beslissing. Zijn andere drie partijen heeft hij hard geknokt maar kon hij niet winnen. Stijn won zijn tweede partij op beslissing. Zijn derde partij verloor hij van de latere kampioen. Zijn laatste partij moest hij tegen Daan. Stijn won met een yugo. Daan verloor ook van de latere kampioen, maar won zijn twee andere partijen wel. Stijn en Daan hadden beide evenveel gewonnen wedstrijden. Daan had meer wedstrijdpunten dus werd hij tweede en Stijn derde. Goed gedaan mannen.

Richard Bobeldijk U10 -27kg
Richard won zijn eerste partij met ippon door een muurvaste houdgreep. Zijn tweede partij won hij met een waza-ari door een schouderworp. Zijn volgende partij verloor hij op beslissing. In de verliezersronde won hij met ippon door een mooie voetveeg te maken. Zijn laatste partij verloor hij van Collin van Ouden. Een derde plaats voor Richard.

Arie Storm U18 -50kg
Arie verliest zijn eerste wedstrijd van Jeroen Wirken. Zijn tweede wedstrijd verliest hij met een shido wegens passiviteit.

Franklin Boorsma U18 -55kg
Franklin verloor zijn eerst partij met ippon van Ecco vd Veer. In de verliezersronde won hij twee wedstrijden. De eerste van Mark vd Hoeven met een waza-ari en tegen Soufyan Ait Ali met ippon. Tegen Quinten Schneiders verloor hij met ippon door een lage schouderworp. Een derde plaats voor Franklin

Denise de Korte U18 -63kg
Denise zit in een poule van drie meiden. Haar eerste wedstrijd verliest ze met een yugo in de golden score van Tessa van Dooren. Van Darian van Wijk wint ze in de golden score, omdat Darian een shido krijgt. Denise wordt tweede.

Lein -46 kg U15 jaar
Lein kwam via SI De Korte uit vandaagen werd kampioen. Zijn  eerste partij was hij vrijgeloot. De tweede, derde en vierde partij won Lein met met ippon voor verschillende technieken. In de finale trof hij Tim van Kleef. Ook Tim werd met ippon verslagen. 

Max Buteijn
Max verloor helaas zijn eerste wedstrijd van Mads Olsen met een o-goshi. De tweede wedstrijd tegen Tristan den Heger ging beter, maar deze ging ook verloren voor ippon met een o-uchi-gari.

Lars van Sabben
De eerste wedstrijd was tegen Luc van de Scheur. Luc scoorde een waza-ari voor een harai-goshi en pakte Lars in een houdgreep voor opnieuw een waza-ari. De tweede wedstrijd tegen Simon Horstinger. Lars scoorde een waza-ari voor een o-goshi en vervolgens nog een waza-ari voor een muurvaste houdgreep. De derde wedstrijd tegen Julian Vredegoor ging verloren met een ippon, doordat Lars geworpen werd met tani-otoshi.

Anthonie Moggré
Anthony won zijn eerste wedstrijd van Darren Bruinssel met een houdgreep. Helaas ging de tweede wedstrijd tegen Jonathan Griffie verloren met ippon, doordat Anthony geworpen werd met een tani-otoshi. De wedstrijd tegen Thieu Jongenelen werd met een ippon voor o-uchi-gari gewonnen. Ook de vierde wedstrijd tegen Zirco Valks werd gewonnen met ippon voor een o-soto-gari. Na het verlies in de vijfde partij tegen Jonathan Griffie (ippon met ko-uchi-gari) zat het toernooi erop voor Anthony.

Patrcik Bredouw
De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2x waza-ari van Joey Hofman. De volgende partij weer Guido Heijmans op zijn rug gegooid met een mooie ippon-seoi-nage. Vervolgens 2x waza-ari voor de-ashi-barai tegen Lucas Hoek. Patrick won de kruisfinale van Thom van Roe met een waza-ari met opnieuw een de-ashi-barai. Ook in de finale werd er weer gewonnen van Guido Heijmans met een ippon. Een welverdiende 1e plaats voor Patrick.

Pascalle van Gurp
Pascalle won haar eerste wedstrijd van Lieke van Kins met een stevige houdgreep. Helaas ging de tweede wedstrijd verloren tegen Kim Hooi met 2x waza-ari (koshi-gurima en daarna kesa-gatame). Melody Den Otter werd schitterend voor ippon doorgestuurd toen ze een uchi-mata inzette (Mark Huizinga Olympische Spelen 2000). De laatste wedstrijd werd verloren doordat Lenique Smeijs Pascalle wierp voor ippon met een ippon-seoi-nage. Toch een mooie 3e plaats voor Pascalle

Kevin Goudswaard
De eerste wedstrijd werd gewonnen van Mich van Heemst voor een waza-ari voor koshi-guruma en daarna nog een waza-ari voor o-uchi-gari. De wedstrijd tegen Job Visser werd gewonnen met ippon door eerst Job te werpen met een o-uchi-gari en vervolgens in een houdgreep te nemen. De derde wedstrijd werd verloren met ippon door hiza-guruma. De vierde wedstrijd ging gelijk op, maar werd uiteindelijk verloren tegen Gino Maas met ippon voor uchi-mata.

Jonah Koole
Het zat Jonah niet mee in zijn eerste partij. Hij was goed bezig tegen Mik Dohmen, maar toen zat zijn duim vast in zijn pak. Helaas leverde dit een ‘duim uit de kom’ op en Jonah moest de partij en het toernooi opgeven  Beterschap Jonah.

Gijs Heppe
Gijs verloor zijn eerste wedstrijd van Rick Jansen door een houdgreep. Na het verlies van zijn tweede wedstrijd tegen van Vince Vijssen zat het toernooi erop voor Gijs.

Jarno Bouwmeester
Jarno won zijn eerste wedstrijd, omdat Ashty Koucher een straf meer had dan Jarno. Daarna werd er gewonnen met waza-ari van Azzeddine Kaddouri doordat Azzedine werd doorgestuurd toen hij een uchi-mata inzette (Mark Huizinga Olympische Spelen 2000). De derde wedstrijd werd verloren van Shuheyl Uger, doordat dit keer Jarno 1 straf meer had. De laatste wedstrijd tegen Cian Scheldekens werd snel met ippon gewonnen met een o-soto-gari. Een mooie 3e plaats van zijn beloning.

Nina van Rijn
Eerste wedstrijd werd helaas snel verloren van Cassidy van Boxtel met een harai-goshi. De tweede wedstrijd ging veel beter en Nina wierp Merel Visser met een schitterende linkse uchi-mata, maar helaas had de scheidsrechter net mate gezegd en was het geen score. Uiteindelijk ging de wedstrijd verloren in de golden score, doordat Merel een yuko scoorde voor een heupworp.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven