judo Zuid-West Nieuws

Chantal Walhout derde op NKT

05 oktober 2013
www.judozuidwest.nl
Chantal Walhout heeft zich vandaag met een derde plaats in de klasse tot 70kg op het NKT in Eindhoven geplaatst voor het NK senioren op 20 oktober in Rotterdam. Mauk Moerman wist zich na vier partijen niet te plaatsen in het sterke veld tot 81kg.

Chantal Walhout -70kg DERDE
Chantal begon haar toernooi vrij van druk tegen Cindy Rikhof uit Oost-Nederland. Met een waza ari voor een uchi mata kwam ze al snel voor in de partij. Na een minuut stuurde ze een aanval van Rikhof door en won hiermee haar eerste partij. In de kwart finale duurde het even voordat Chantal grip kreeg op de pakking van Anne Kreuger van Henkido (ZH). Scoren lukte haar niet, maar een seoi nage van Kreuger werd in het ne-waza overgenomen met goshi-jime. Ippon en door naar de halve finale tegen de sterke Yvonnen Odink. Hierin kwam Chantal tekort. Yvonne maakte een snelle armklem en hierdoor werd Chantal verwezen naar de wedstrijd op het brons. Hierin trof ze Merel Visser van Top Judo Utrecht. In deze wedstrijd kwam Chantal niet in de problemen en won met een yugo en een aansluitende houdgreep. Als 15 jarige staat ze op 20 oktober in Rotterdam tussen de grote namen van het Nederlandse judo.

Mauk Moerman -81kg
Mauk won zijn eerste wedstrijd, na de eerste ronde vrij te zijn geweest, tegen Mark van der Linden uit Limburg met ippon. Tegen de latere kampioen en nummer 3 van Nederland Melvin Schol van Ben Rietdijk Sport verloor Mauk met ippon. In de herkansing trof hij twee sterke tegenstanders. Tegen Thomas Snijders en Guus Clous moest hij de winst laten. Een prima ervaring voor Mauk en bevestiging dat hij op de goede weg is.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven